Om Oss

V
älkommen att dela vår gröna passion i några av Skånes och Öresundsregionens mest välkända parker, trädgårdar och gröna smultronställen. The Green Guide erbjuder dig färdiga paketresor, dagsutflykter eller skräddarsydda turer, allt efter era önskemål. Vi arbetar till stor del i Skåne och gör även utflykter till underbara trädgårdsmiljöer i andra länder, bland annat i Danmark och England.

The Green Guide är ett familjeägt bolag med stort trädgårdsintresse. Grundare och guide är Christina Högardh-Ihr med bakgrund som trädgårdsförfattare, rosexpert och föreläsare. Christina har publicerat flera trädgårdsböcker och ett stort antal artiklar och har en plattform med studier i fotografi och konsthistoria. Eric Högardh tar hand om administrativa handlingar och har en bakgrund med studier i juridik samt ekonomi. Eric är även mycket intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Mattias Högardh är webdesigner med ett stort intresse för natur och friluftsfrågor. Mattias har erfarenhet från att bland annat bott i Kanada och studerar just nu Business Administration & Service Management på  Copenhagen Business School.

Dagens trädgårdar och dess design i Skåne är på topp. Det förhållandevis milda klimatet gör att urvalet av växter är stort. Form och design hittar inspiration från England och södra Europa men här har också utvecklats en egen skånsk karaktär. Vi på The Green Guide har en önskan att visa dig alla gömda juveler som Skåne har att erbjuda. Din gröna upplevelse, din blomsterpassion och din känsla för natur och smak är av stor vikt för oss och vi arbetar hårt för att ge dig en oförglömlig, grön upplevelse. Vi hoppas att vi får ta med dig på en av våra turer och att du kommer att njuta lika mycket som vi av våra gröna utflykter.