Om oss

Välkommen att dela vår gröna passion i några av Skånes mest välkända parker, trädgårdar och gröna smultronställen. Vi på The Green Guide erbjuder dig trädgårdsresor och information till gröna besöksmål runtom i vårt vackra landskap. På våra trädgårdsresor kommer du bland andra att bli guidad av Christina Högardh Ihr som är trädgårdsförfattare, fotograf och föreläsare. Christina har publicerat flera trädgårdsböcker och ett stort antal artiklar om specifika trädgårdar, växter i allmänhet och rosor i synnerhet. Christina har en plattform med studier i fotografi och konsthistoria samt ett stort trädgårdsintresse och egna trädgårdar sedan trettio år tillbaka. En blommande och doftande vardag, ett stort miljöengagemang och att sprida kunskap, glädje och inspiration inom trädgårdsämnet är ledord för Christina i hennes arbete.

 

 

Skånes trädgårdshistoria tar sin början under renässansen när Skåne tillhörde Danmark och många slott byggdes och trädgårdar planerades. Under 1700-talet och framåt byggdes ytterligare slott och herrgårdar och trädgårdsintresset utvecklades. Idag är dessa slott och dess parker inte bara förlorade minnen utan publika besöksmål. Dagens trädgårdar och dess design i Skåne är på topp. Klimatet gör att urvalet av växter är stort. Form och design hittar inspiration från England och södra Europa men här har också utvecklats en egen skånsk karaktär.

Vi på The Green Guide har en önskan att visa dig alla gömda juveler som Skåne har att erbjuda. Din gröna upplevelse, din blomsterpassion och din känsla för natur och smak är av stor vikt för oss och vi arbetar hårt för att ge dig det bästa som Skåne har att erbjuda. Vi hoppas att vi får ta med dig på en av våra turer och att du kommer att njuta lika mycket som vi av det gröna Skåne!