Om oss

Vi är ett familjeägt bolag som arrangerar resor, utflykter, events, kurser och föredrag med stor lokalkännedom. Vi har lång erfarenhet av trädgårdsresor i Europa och specialkompetens inom natur, parker och trädgårdar. I vårt kontaktnät återfinns internationellt kända landskapsarkitekter, trädgårdsdesigners, föreläsare och författare, och flera av dem träffar du på våra resor. Vår egen reseguide och rosexpert Christina Högardh-Ihr har studerat och arbetat med trädgårdshistoria, trädgårdskonst, landskapsarkitektur och trädgårdsturism i 30 år.

Vi brinner för frågor som miljö, odling och bevarande av vårt gröna kulturlandskap. I och med den pågående pandemin har dessa frågor blivit mer aktuella än någonsin. När vi nu planerar resor tänker vi ännu mer på säkerhet och trygghet; vi gör färre resor, men stannar längre, vi reser oftare lokalt, utnyttjar tåg, cykel och att vandra i större utsträckning och använder bussar med fossilfritt bränsle. Det är viktigt för oss att alla våra samarbetspartners på destinationerna, matproducenter, hotell och andra aktörer som medverkar i våra program delar dessa värden.

Här på hemsidan hittar ni vårt aktuella utbud av guidade resor och dagsturer. Har ni några speciella önskemål för er gröna resa? Vill ni åka till ett speciellt resmål som inte finns med bland vårt ordinarie utbud, eller vill ni att vi ska ordna gröna event för ert företag? Kontakta oss gärna så svarar vi på era frågor och hjälper er vidare på bästa sätt. Vi skräddarsyr resor efter våra kunders önskemål, alltid med ett stort engagemang i både upplevelser och i hållbarhetsfrågor!

Christina Högardh-Ihr är frilansskribent och trädgårdsförfattare sedan många år tillbaka. Christina är också känd som rosexpert med flera böcker bakom sig i ämnet samt en lång rad föreläsningar och uppdrag. Christina har rest i Skandinavien, England, Frankrike och Italien och besökt trädgårdar, rosodlingar för research men också guidat medresenärer. Christina brinner för växter, trädgård, djur & natur och älskar också att förmedla kunskap och inspiration kring detta. Ett stort intresse för god mat går hand i hand med intresset för växter och odling. Christina ser alltid tid att alla måltider på våra resor är på topp och tillagat med kärlek av lokalt producerade, eller ekologiska och kravmärkta råvaror.

Mattias Högardh är medgrundare och ansvarig för våra strategiska frågor samt ekonomi. Han studerar på Copenhagen Business School i Köpenhamn. Mattias har alltid haft ett stort intresse för natur, vildmarksliv och god mat, och tillbringar gärna tid i skog och mark på lediga stunder. Resor är också ett stort intresse och Mattias har även hunnit med att spendera en vintersäsong i Kanada respektive Japan.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller tankar om The Green Guide, ta gärna kontakt med oss.

Pin It on Pinterest