Till våren reser vi sakta och säkert

Tänk er att få njuta av en engelsk trädgård med massor av vårblommor, härlig design, frodighet och omfamnande grönska. Prata trädgård med glada medresenärer och an English gardener. Toppa dagen med Afternoon Tea med nybakta scones på en härlig tesalong efteråt. Visst låter väl det som något man kan tänka sig att byta sin vardag med några dagar?
Publicerat
2022-01-30
Kategori

Det börjar kännas realistiskt att vi faktiskt ska kunna resa utanför Sverige på våra efterlängtade trädgårdsresor till våren och sommaren. Nu i februari så lättar Storbritannien på sina reserestriktioner. Alla internationella resenärer med Covid-pass får resa in i landet utan att dubbeltestas både hemma och vid inresa. Även Danmark lättar på sina restriktioner.

Mot sensommaren nästa år tror vi att det kommer gå fint att resa även till Italien där vi förfinar vårt Slow Travel-tänk med att resa i lugn och ro, bo på lantgård och smaka oss igenom det underbara Toscana. För det är så vi tänker oss våra resor i framtiden. Vi kommer göra ett litet antal resor till väl utvalda platser där vi kan njuta av trädgårdar, natur, god mat producerad i området, och stanna tillräckligt länge för att riktigt kunna ta in känslan av platsen.

Våra dagsscheman kommer vara luftiga, med gott om tid för den där extra rundan man vill göra i en trädgård eller för en promenad på egen hand framåt eftermiddagen. Våra frukostar får ta tid, våra extrafikor ska vara många och på våra middagar ska vi smaka oss igenom traktens alla specialiteter.

Såklart kommer vi också lägga stor vikt vid inspiration, kunskap och goda samtal. På våra resor träffar vi ägare till de trädgårdar vi besöker, lantbrukare till de odlingar vi får uppleva eller naturguider och andra experter. Vi är själva väldigt nyfikna och frågvisa av oss, och vi älskar när samtalen kommer igång på våra resor. När vi får sådana där goda samtal som man tar med sig och kommer ihåg länge. Eller när vi får idéer. När vi blir så inspirerade, att vi faktiskt vill åka hem och genomföra våra nya planer.

När ni bokar trädgårdsresa med The Green Guide är vårt största ansvar att ni ska känner trygga och säkra. Skulle någonting hända innan er resa gäller avbokningsskydd om man kan visa sjukdomsintyg från läkare. I god tid före avresa kommer vi skicka ut mer information och en statusuppdatering om vad som gäller på respektive ort. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer mycket noga. The Green Guide innehar resegaranti vilket betyder att om paketresan ställs in eller avbryts på grund av konkurs så kommer ni resenärer få kompensation via Kammarkollegiet.

Tåg eller flyg till destinationerna ingår inte i våra resor. Ni väljer själva färdmedel. Vi kan assistera er vid bokning. Tänk på att om ni väljer tåg tar resan lite längre tid. Starta en eller par dagar före ni ska vara på destinationen.

Välkomna att resa med oss till våren hälsar Christina, Mattias och Eric!

Trädgårdsförfattare & rosexpert

Christina Högardh-Ihr

Christina har ägnat mer än trettio år till att forska om rosor. Studier i konstvetenskap, fotografi och botanik samt många resor i både Sverige och Europa är grunden till sex publicerade böcker och många artiklar i svenska magasin och dagspress.

Pin It on Pinterest

Share This