Välkommen till The Green Guide och dela vår gröna passion på utflykter & trädgårdsresor!

Dagsutflykter

Dags att byta ut en alldeles vanlig dag mot en grön dag! Vi tar dig med till naturen, trädgårdar, parker, blomstershower eller härliga gröna caféer och gårdsbutiker runt om i Öresundsregionen. Med oss får du upplevelser, inspiration och kunskap. Du möter människor med samma intresse som du och får massor av härliga minnen att ta med dig hem. Läs mer och låt dig inspireras här.

Skräddarsydda resor

Titta gärna in under fliken besöksmål och inspireras! Låt oss arrangera härliga utflyktsdagar eller en weekendtur, för dig eller ditt företag. Kontakta oss och vi hjälper dig gärna att upptäcka gröna besöksmål i Skåne med omnejd.

Skimrande Vårtur

När bokskogarna skimrar som allra vackrast i Skåne och några av Sveriges mest spektakulära rododendronsamlingar blommar då välkomnar vi er till Skåne och området kring Öresund. Trädgårdsförfattaren Christina Högardh-Ihr, boende i Skåne sedan trettio år tillbaka, blir er ciceron. För en detaljerad resplan och bokning, klicka här. 

 

 

Doftande sommartur

Precis efter Midsommar när perenner & rosor blommar som allra vackrast välkomnar vi er till Öresundsregionen. Vi guidar er i härliga slotts- och herrgårdsträdgårdar och i några privata pärlor, inte lika ofta öppna för allmänheten. Vi besöker också den vackra och spännande renässansborgen Krapperup med omgivande landskapspark samt slottsträdgården på Axelvold Säteri, en underbar rosendröm från 1900-talets förra hälft. För en detaljerad resplan och bokning, klicka här.

 

 

Sissinghurst & Chelsea Flower Show

Res med oss i försommartid till England och upplev vackra trädgårdar samt blomsterfesten alla talar om, Chelsea Flower Show. Vi inleder resan med att besöka Sissinghurst, en trädgård som även den är världsberömd, och vars design av Vita Sackville West och innehåll inspirerat tusentals trädgårdsälskare. För mer information, klicka här.