Välkommen till The Green Guide och välkommen att dela vår gröna passion. Följ med oss på våra trädgårdsresor i några av Skånes mest välkända parker, trädgårdar och gröna smultronställen.

Skimrande Vårtur

När bokskogarna skimrar som allra vackrast i Skåne och några av Sveriges mest spektakulära rododendronsamlingar blommar då välkomnar vi er till Skåne och området kring Öresund. Trädgårdsförfattaren Christina Högardh-Ihr, boende i Skåne sedan trettio år tillbaka, blir er ciceron. För en detaljerad resplan och bokning, klicka här. 

 

 

Doftande sommartur

Precis strax efter Midsommar, när försommarblomningen är som allra vackrast och Öresunds vatten glittrar som allra mest, erbjuder vi en resa till Skåne. Där upptäcker vi några av Skånes gröna pärlor som Fredriksdals Museum & Trädgårdar, där rosorna i den vackra parken precis slagit ut. För en detaljerad resplan och bokning, klicka här.

 

 

Sissinghurst & Chelsea Flower Show

Res med oss i försommartid till England och upplev vackra trädgårdar samt blomsterfesten alla talar om, Chelsea Flower Show. Vi inleder resan med att besöka Sissinghurst, en trädgård som även den är världsberömd, och vars design av Vita Sackville West och innehåll inspirerat tusentals trädgårdsälskare. För mer information, klicka här. 

 

Titta gärna in under fliken besöksmål och inspireras! Låt oss arrangera härliga utflyktsdagar eller en weekendtur, för dig eller ditt företag. Kontakta oss och vi hjälper dig gärna att upptäcka gröna besöksmål i Skåne med omnejd.