Välkommen till The Green Guide och välkommen att dela vår gröna passion. Följ med oss på våra trädgårdsresor i några av Skånes mest välkända parker, trädgårdar och gröna smultronställen.

Tidig Vår i Bokskogen

Följ med på en trädgårdsresa som kombinerar det vilda och vackra som Skåne kan erbjuda. Söderåsens Nationalpark skimrar i ljusaste grönt, vatten glittrar i bäckar och tjärnar och fågelkvittret är intensivt. Samtidigt, på Sofiero Slott & Slottsträdgård i Helsingborg en knapp timmes resa härifrån, väntar en färgexplosion i rododendronblommor. För en detaljerad resplan och bokning, klicka här. 

 

 

Rosfest på Fredriksdal

29 juni – 1 juli

Första helgen i juli är det tradition att fira rosorna och dess blomning på Fredriksdals Rosarium i Helsingborg. På den här turen kommer du att få delta i festligheterna under en dag på Fredriksdal. Vår buss kommer dessutom att ta med dig till Falsterbo under dag två för ett besök i designern David Carlssons berömda rosenträdgård samt en härlig eftermiddags promenad i det vackra fiskesamhället Falsterbo där rosenträdgårdarna är många.

 

 

Den Goda Sensommar Turen

1 augusti – 31 september

Matproduktion i Skåne innebär tradition, mångfald och rika smaker. Våra Goda Dagar kommer att bjuda er på himmelska smaker från lokala ekologiska grönsaker, frukt & bär, bröd & bakverk, ost & charkuterier samt äppeljuice & vin! Den här turen kombinerar besök hos lokala bönder, provsmakning & shopping i gårdsbutiker och besök på restauranger och caféer. Såklart blir det även härliga promenader i den vackra naturen i Skåne. För en mer detaljerad resplan och bokning, klicka här.

 

Missa inte våra garden show helger!

Bland våra Besöksmål hittar ni tips på flera olika resmål i Skåne. Vi erbjuder gärna ert sällskap en skräddarsydd resa där ni tillsammans med oss kan välja ut vilka resmål ni vill besöka!