Tidig Vår i Bokskogen

Följ med på en trädgårdsresa som kombinerar det vilda och vackra som Skåne kan erbjuda. Söderåsens Nationalpark skimrar i ljusaste grönt, vatten glittrar i bäckar och tjärnar och fågelkvittret är intensivt. Samtidigt, på Sofiero Slott & Slottsträdgård i Helsingborg en knapp timmes resa härifrån, väntar en färgexplosion i rododendronblommor.

Vårturen

Under vårperioden är de skånska trädgårdarna och omgivningarna i sitt härligaste flor. Tusentals boklöv skimrar i ljusgrönt, fruktträd, rododendron & azaleor ger oss vackra färger & dofter. Ni kommer också att möta ett rikt natur- och djurliv i såväl trädgårdarna som i naturen.

 

Malmö Garden Show

I Slottsträdgården mitt i centrala Malmö och med fri entré pågår varje år Malmö Garden Show. Utställare och trädgårdsdesigners ger dig det bästa av svensk trädgårdskultur under en helg som blivit Malmös svar på Chelsea Garden Show i London. Vi tar er med på showen för att njuta av alla idéträdgårdar, balkongtävlingsförslag, blomsterarrangemang och utställare av allt som hör trädgården till.

 

Trädgårdsrundan

Sedan flera år tillbaka har entusiastiska trädgårdsägare i samarbete med Helsingborgs Trädgårdsförening gått samman för att öppna sina privata trädgårdar för allmänheten. Under den här helgen får alla som vill en unik chans att kika in bakom staketet i en privat trädgårdsdröm. På vår tur kombinerar du det dessutom med att bo på mysiga hotell Mollberg mitt i Helsingborg, äta riktigt gott på luncher & middagar och få expertguidning av flera trädgårdsprofiler från Skåne.

 

Den Blommiga Rosturen

Under sommaren i Skåne möts ni av fantastiska rosor som klättrar på väggar och staket, i de gamla fiskesamhällenas trädgårdar finner vi fantastiska rosrabatter. Doften av 1700-talets rosor hittar du i flera publika parker som Fredriksdal och Sofiero. På Sofiero får du höra historien om prinsessans favoritrosor. Den här turen är ett måste för alla rosälskare!

The Green Guide gör en utflykt till England

Följ med oss till det underbara och böljande landskapet The Cotswolds  i hjärtat av England och upplev trädgårdar med det lilla extra. Vi kommer att besöka en mix gamla storslagna trädgårdar, som Rousham Park, Englands första romantiska landskapsträdgård från 1740, till nya, trendskapande som Broughton Grange skapad av trädgårdsdesignern med stjärnstatus, Tom Stuart-Smith.

 

Rosfest på Fredriksdal

Första helgen i juli är det tradition att fira rosorna och dess blomning på Fredriksdals Rosarium i Helsingborg. På den här turen kommer du att få delta i festligheterna under en dag på Fredriksdal. Vår buss kommer dessutom att ta med dig till Falsterbo under dag två för ett besök i designern David Carlssons berömda rosenträdgård samt en härlig eftermiddags promenad i det vackra fiskesamhället Falsterbo där rosenträdgårdarna är många.

Den Goda Sensommar Turen

Matproduktion i Skåne innebär tradition, mångfald och rika smaker. Våra Goda Dagar kommer att bjuda er på himmelska smaker från lokala ekologiska grönsaker, frukt & bär, bröd & bakverk, ost & charkuterier samt äppeljuice & vin! Den här turen kombinerar besök hos lokala bönder, provsmakning & shopping i gårdsbutiker och besök på restauranger och caféer. Såklart blir det även härliga promenader i den vackra naturen i Skåne.

Den Stora Trädgårdsfesten

Sommarens trädgårdssäsong firas varje år på Sofiero med en härlig, avslutande fest. Då får ni njuta av den vackra parken på Sofiero, en gång skapad av kronprinsessan Margareta och Gustav XI Adolf med alla dess blomsterrabatter, köksträdgård, makalösa dahlia rabatter men också av många idéträdgårdar och blomsterarrangemang. På den stora fotbollsplanen hittar ni massor av utställare och ni får också tillfälle att smaka på all den goda mat som produceras runt om i Skåne. Till denna tur hör också en dag med besök i privat köksträdgård och ett besök på norra Europas minsta mejeri.