Skimrande Vårtur

När bokskogarna skimrar som allra vackrast i Skåne och några av Sveriges mest spektakulära rododendronsamlingar blommar då välkomnar vi er till Skåne och området kring Öresund. Trädgårdsförfattaren Christina Högardh-Ihr, boende i Skåne sedan trettio år tillbaka, blir er ciceron.

 

Doftande sommartur

Precis strax efter Midsommar, när försommarblomningen är som allra vackrast och Öresunds vatten glittrar som allra mest, erbjuder vi en resa till Skåne. Där upptäcker vi några av Skånes gröna pärlor som Fredriksdals Museum & Trädgårdar, där rosorna i den vackra parken precis slagit ut.

 

Sissinghurst & Chelsea Flower Show

Res med oss i försommartid till England och upplev vackra trädgårdar samt blomsterfesten alla talar om, Chelsea Flower Show. Vi inleder resan med att besöka Sissinghurst, en trädgård som även den är världsberömd, och vars design av Vita Sackville West och innehåll inspirerat tusentals trädgårdsälskare.

 

Grön cykeltur

Vad sägs om att bli trädgårdsturist på cykel för några dagar? Vi tar ett kliv till en klimatsmart trädgårdsupplevelse genom att cykla en del av Kattegattleden för att titta på trädgårdar. På vår väg från Helsingborg utmed ett glittrande hav stannar vi bland annat på Sofiero för en guidad visning i den anrika parken.

 

 

Kulinarisk hösttur

I Skåne vimlar det av gårdar och lantbruk med småskalig produktion av ekologiska produkter. Under några fullspäckade dagar får du smaka dig runt i detta underbara landskap bland härliga frukter, grönsaker, ost, bröd & bakverk, äppelmust, charkuterier, mat och viner!

 

 

Wales & West Midlands

Information kommer inom kort!