Wales & West Midlands

Följ med oss på en upplevelseresa med undersköna landskap, fruktodlingar, vackra Arts & Crafts miljöer och det allra senaste när det gäller engelsk trädgårdsarkitektur. Vi åker när septemberlugnet precis börjar lägga sig, när frukten mognar och färgerna djupnar och får några riktigt sköna dagar med trädgårdsdesign på hög nivå, skimrande sensommar rabatter och spektakulära idegranshäckar. Vi besöker bl.a juveler som Powis  Castle Gardens, The Laskett Garden och Tom Stuart-Smiths Brockhampton Cottage och Broughton Grange. Vi åker bekvämt med buss mellan de olika besöksmålen och bor underbart på 4 * hotell i samt äter gott. Ciceron på resan är trädgårdsförfattare Christina Högardh-Ihr.

Pris 
Från 17,500:- SEK

Datum
4 – 9 september

Reselängd 
6 dagar

Resmål
Wales, Storbritannien

Flyginfo 
Flyg ingår inte i priset men kontakta oss så hjälper vi er gärna att boka flyg. 

Reseprogram

Dag 1,

 4 september

Flyg till Birmingham där buss hämtar och vi kör direkt till resans första trädgårdsupplevelse, Powis Castle Gardens vilket är speciellt vackert på sensommaren och hösten då breda rabatter med fantastiska höstfärger står i kontrast till de Italienska terrasserna och de makalösa häckarna. Powis Castle har anor ända tillbaka till 1200-talet då det byggdes av en walesisk prins. Terrasserna anlades och höggs ut ur klippor nedanför slottet kring 1670 av fransmannen Adrian Duvall. Delar av trädgården anlades och planterades även kring 1720. Vi får en guidad visning här och tar sedan en sen lunch, eller tidig Afternoon tea innan vi åker till vårt fina Castle House Hotel i Hereford, www.castlehse.co.uk.

På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets utmärkta restaurang.

.

Dag 2

5 september

10.00
Vi gör ett förmiddagsbesök på The Laskett Garden, beläget i det vackra landskapet Herefordshire. Denna berömda trädgård skapades på 1970-talet av konsthistorikern och tidigare chefen för en av avdelningarna på Victoria & Albert museum, Sir Roy Strong och hans numera bortgångna hustru Julia Trevelyan Oman. Paret förvandlade ett 12 000 kvm stort fält till en serie mycket personliga och fantasifulla trädgårdsrum i olika nivåer omgivna av häckar, likt Hidcote Manor Garden, en trädgård som Sir Roy var och fortfarande är väldigt inspirerad av. Många skulpturer och fontäner hittar man också på Lasketts och föremål som knyter an till konsthistorien. På väg till vårt eftermiddagsbesök 15 minuter från Lasketts, äter vi en god publunch.

14.30 Besök på Brockhampton Cottage Gardens, skapat för Peter och Ravida Clay i början av 2000-talet av Tom Stuart-Smith, en av de ledande landskapsarkitekterna i England just nu. Peter Clay ärvde huset 1999, som då endast hade en gigantisk thujahäck som inramning. Nu nästan tjugo år senare hittar vi här en terrasserad drömträdgård, med perenner planterade i stora grupper, träd och buskar i en harmonisk och skön färgskala. En 20 000 kvadratmeter stor vildäng sträcker sig ner mot ett vattendrag och en anlagd sjö. Peter är delägare i Storbritanniens största online plantskola som heter Crocus med ett mycket stort utbud av växter och trädgårdsartiklar.

Fri middag på kvällen.

Dag 3

6 september

Avfärd till Perrycroft House & Garden högt beläget på kullarna av Malvern Hill med en strålande utsikt över det vackra landskapet i Herefordshire.  Det vackra huset ritades 1895 av arkitekten F A Voysey, tongivande inom Arts & Crafts-rörelsen. Här anlades en för tiden klassisk trädgård med dels en formell del med stora blomsterborders, formklippta idegranshäckar och figurer men här finns även ängar med vilda blommor och ett woodland. Det nuvarande ägarparet Mark och Gillian Archer har sedan de kom hit 1999, gjort ett stort arbete med att restaurera husen samt de sedan många år bortglömda trädgårdsdelarna till dagens vackra tidsdokument, om hur det såg ut här i början av det förra seklet.

På eftermiddagen besöker vi Morton Hall Garden, en på senare tid uppmärksammad och mycket uppskattad trädgård av inom samtida trädgårdsdesign och landskapsarkitektur i England.

Dag 4

7 september

Efter frukost checkar vi ut från vårt vackra slottshotell och åker till marknadsstaden Ludlov där vi tillbringar en härlig förmiddag med besök på Llanthony Klosterruin intill de vackra Black Mountains med undersköna walesiska scenerier och med ett besök i den berömda bokstaden Hay on Wye. Här har man varje år en uppmärksammad litteratur festival och hela stan vimlar av antikvariat och bokshoper, caféer och restauranger.

Lunch stop och eftermiddagsbesök på tjusiga Veddw garden, berömt för sina strikt klippta idegranshäckar. Trädgården är belägen på den walesiska gränsen precis ovanför floden Tintern. Ägarinnan här är särskilt intresserad av historien om det lokala landskapet och baserat trädgårdens design på en gammal karta från 1842. Hon har använt sig av gräs, idegran, buxbom och vatten och effekten är anslående. Efter besöket åker vi mot Burford och The Lamb Inn, www.cotswolds-inns-hotels.co.uk/the-lamb-inn ett värdshus med anor från 1400-talet med helt förtjusande interiör och en trevlig restaurang samt pub. Gemensam middag.

Dag 5

8 september

Vi tar en lugn och skön fri dag med tid för shopping, museibesök och promenader i mysiga staden Burford omgivet av de klassiska kullarna i The Cotswolds. För de som vill finns möjlighet att göra ett eftermiddagsbesök då vår buss kan köra oss till en valfri trädgård som vi kommer fram till. Det finns många härliga att välja på! Avslutningsmiddag på The Lamb Inn.

Dag 6

9 september

Efter utcheckning gör vi ett besök på Broughton Grange en stor och mycket omtalad trädgårdsanläggning där internationellt kända landskapsarkitekten Tom Stuart-Smith står för designen och trädgårdsmästaren Andrew Godall varsamt förvaltar denna unika trädgård. 2001 påbörjades arbetet med att utveckla trädgårdsrummen med växter och terrassering för att skapa en känsla av en muromgärdad trädgård utan murar, och där det omgivande landskapet ständigt är närvarande. Här finns även ett arboretum och en fin plantskola för er som vill shoppa växter.

Härefter åker vi till Manchester för lunch och stadsvandring innan det är dags att flyga hem till Sverige.

Praktisk information

Resan pris; 17 500:-

I priset ingår 5 nätter i dubbelrum på 4* och 5* hotell inkl frukost. 3 middagar. Entréer till 8 trädgårdar, Alla transporter i England samt guide varje dag.

Flyg ingår ej i priset men kontakta oss så hjälper vi er gärna att boka flyg.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Observera att alla priser gäller nuvarande valutakurser och kan komma att ändras samt att minst 10 personer måste vara anmälda för att resan ska genomföras. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

Powis Castle Gardens

Castle House Hotel in Hereford

Ludlow

The Laskett Garden

Brockhampton Cottage Gardens

Perrycroft House & Garden

Llanthony Klosterruin, Black Mountains

High Glanu Manor

Veddw garden

The Lamb Inn

The Cotswolds

Chippen Norton

Broughton Grange

Boka resan här

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Observera att denna turen genomförs vid ett minimum av 10 deltagare. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer! När ni anmält er via formuläret och vi har gått igenom er bokning så skickar vi en faktura med slutbetalning från oss. Vi svarar jättegärna på era frågor. Välkommen att kontakta oss via:

Telefon: 042 – 303 82 10
Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0725 – 34 33 44
Mail: info@thegreenguide.se

Önskas en kombination av rumstyper vänligen specificera detta i rutan 'meddelande'.
Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.