b

Tidig Vår i Bokskogen

Upplev ljuvliga trädgårdsdagar i vårens tecken och bo på ett äkta skånskt gästgiveri

Följ med på en resa som kombinerar det vilda och vackra som Skåne kan erbjuda. Söderåsens Nationalpark skimrar i ljusaste grönt, vatten glittrar i bäckar och tjärnar och fågelkvittret är intensivt. Samtidigt, på Sofiero Slott & Slottsträdgård i Helsingborg en knapp timmes resa härifrån, väntar en färgexplosion i rododendronblommor. Vi tar er också till vackra, privata trädgårdar nära Ängelholm och fikar på mysiga caféer. Bor gör vi på mysiga Höörs Gästgiveri, mitt i hjärtat av Skåne och med anor från 1600-talet. Läs mer och boka här!

Boka turen här!

Dag 1

17.00 Incheckning på Höörs Gästgifweri, ett riktigt charmigt skånskt gästgiveri med känsla från förr. Här tilldelas vi boende i fullt modernt utrustade och personligt inredda rum. Därefter träffas vi i hotellets matsal och sätter oss till dukat bord och avnjuter en härlig tre-rätters middag med skånska specialiteter. Det finns sedan tid för en liten kvällspromenad i de fina omgivningarna.

Dag 2

9.00 Efter frukost avgår vår buss från gästgiveriet till det vackra området Söderåsen med sin Nationalpark och fina gamla kulturbyar. Vi inleder med en liten morgonpromenad i en riktigt vacker del av Nationalparken med urgammal lövträds skog.

10.30 Förmiddagsfika med kaffe och kanelbullar i det gröna.

13.00 Turen fortsätter till privat trädgård med guidad visning. Under den turen som avgår 25/5 –  27/5, besöker vi Skarhult slott för guidad visning i slottet och promenad i landskapsparken.

16.30 Förfriskningar och avslut på turen. Bussen tar oss tillbaka till gästgiveriet. Valfri middag på kvällen/ Obs Ingår ej i priset.

Dag 3

10.00 Efter frukost och utcheckning lämnar vi Höör och åker mot norrut mot Ängelholm och Furutorps Trädgård där Fredrik Hansson tar emot i sin privata trädgård som vissa dagar håller öppet för visning. Fredrik är landskapsarkitekt och har inrett sin trädgård på landet i en härligt lantlig och personlig stil där slutna rum möter öppet landskap. Härliga blomsterrabatter och ett vackert växthus samt en spännande antikvitetsaffär möter oss också här. Förmiddagsfika med kaffe & kanelbullar i trädgården.

12.00 Vår buss tar oss till Helsingborg och Sofiero Slott & Slottsträdgård. Här startar vi med lunch på Slottscaféet.

14.00 Vi går ut i parken och möts vi av stora samlingar av rododendron och mängder med vårlökar i blom. Sofiero Slottspark gjordes av kronprinsessan Margareta och kronprins Gustav, senare Kung Gustav VI Adolf av Sverige kring 1905-1920. Vår guide kommer att berätta historien om hur den engelska prinsessan skapade den här fantastiska trädgården som är känd över hela Europa. Vi kommer även att träffa trädgårdsmästaren för Sofiero för en pratstund.

15.30 Fri tid i parken och möjlighet till shopping i presentbutik och trädgårdsbutik

16.30 Avslutning med förfriskningar. Bussen kör till Helsingborgs Station.

Boka turen här!

Priset inkluderar del i dubbelrum med frukost i 2 nätter, angivna måltider under turen, entréer etc. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.