Sommarturen

Sköna, gröna och doftande Skåne

Precis efter Midsommar när perenner & rosor blommar som allra vackrast välkomnar vi er till Öresundsregionen. Vi guidar er i härliga slotts- och herrgårdsträdgårdar och i några privata pärlor, inte lika ofta öppna för allmänheten. Vi besöker också den vackra och spännande renässansborgen Krapperup med omgivande landskapspark samt slottsträdgården på Axelvold Säteri, en underbar rosendröm från 1900-talets förra hälft.

Vi åker också till Danmark med och Karen Blixens Museum samt till Peter Wibroes fantastiska trädgård strax norr om Köpenhamn. Slutligen besöker vi några privata trädgårdar i Mölle och Ängelholm. Trädgårdsförfattaren Christina Högardh-Ihr, boende i Skåne sedan trettio år tillbaka, blir er ciceron.

Boka turen här!

Pris 
Från 10.495:- SEK

Reselängd 
5 dagar

Datum
25 – 29 juni

Resmål
Skåne, Sverige

Transport 
Vi rekommenderar att ni bokar transportmedel till Helsingborg själva, om ni vill ha hjälp så kontakta oss gärna.

Reseprogram

Dag 1

Ni reser miljövänligt med tåg till Helsingborg C där ni träffar Christina och där ni sedan med buss åker direkt till ert första trädgårdsbesök, Göran Rosendahl vackra trädgårdspärla i terrasser precis intill Rönne Å i Ängelholm. Härefter blir det avfärd till hotell Mollberg i Helsingborg med incheckning. Gemensam middag i hotellets vackra matsal på kvällen.

Dag 2

Förmiddagsbesök på Fredriksdal Museum & Trädgårdar mitt i centrala Helsingborg Här får ni uppleva det gamla skånska lantlivet med dess gröna fält, djur och fruktträdgårdar. Vi går i landskapsparken samt i Rosariet med hundratals olika sorter s rosor. Vi gör också ett besök på rosplantskolan Flora Linnea med Nordens största sortiment av rosor och dessutom en fin present- och trädgårdsbutik.

Lunch på Fredriksdal Trädgårdscafé.

Eftermiddagsbesök i Sylvias Trädgård vid foten av Kullaberg. Sylvia och hennes man är äppel- och päronodlare sedan många år och Sylvia har också byggt upp en stor, vacker trädgård i engelsk stil med olika rum välfyllda med rosor och perenner.

Fri kväll.

Dag 3

Vi har fått förmånen att visa er den gamla rosenträdgården på Axelvold Säteri, nära Kågeröd i mitten av Skåne. Här skapades en trädgård med formklippta bokhäckar och en stor samling rosor kring 1900-talets första hälft. Vi får en guidad visning trädgården som fortfarande är i privat ägo.

Det serveras förmiddagskaffe och kaka innan vi åker söderut för att inta lunch innan vårt eftermiddagsbesök.

Vi åker nu mot Malmö och Falsterbo där vi besöker David Carlssons romantiska rosenträdgård, full med gammaldags rosor och med Austinrosor. David Carlsson är mest känd för sitt varumärke davidesign med inredning och möbler i modern stil. I sin egen trädgård har David och hans fru Madeleine skapat en dröm av Austinrosor och gammaldags buskrosor.

Fri kväll.

Dag 4

Tidig start för att åka över Sundet och göra ett förmiddagsbesök i Karen Blixens Museum & Have i Rungstedlund. Karen Blixen hade en stor passion för trädgårdar och blommor. Hon skapade en trädgård samt gjorde sig också känd för att göra vackra och ovanliga blomsterarrangemang. Karen Blixen flyttade med sin man Bror von Blixen-Finecke till Kenya 1914 där de startade en kaffefarm. 1931 återvände hon till Danmark, började skriva böcker, och blev med tiden en mycket älskad författare. Hennes mest kända verk ”Out of Africa” är baserad på åren i Kenya och filmatiserades 1985 med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vi besöker hennes hem som idag är museum och får ta del av hennes spännande liv samt njuter i den vackra trädgården.

Buffélunch på Karen Blixens Café.

På eftermiddagen besöker vi reklammannen Peter Wibroe i hans vackra barockträdgård i Holte. Peter Wibroe är son till bryggerikungen Ulrich Christian Wibroe och han har skapat sitt ”chateau” samt sin unika trädgård under 44 år. Inspirationen kommer från Frankrike och Italien men växterna är anpassade efter vårt nordiska klimat. Besöket här är en upplevelse.

Vi åker buss och färja tillbaka till Helsingborg. Fri middag på kvällen.

Dag 5

Utcheckning från vårt hotell

Förmiddagsbesök på Krapperup, en ståtlig renässansborg med en lång och anrik historia. Vi börjar med en visning av borgens interiör. Härefter får vi en guidad visning av slottsträdgårdsmästare Georg Grundsten som visar den unika landskapsparken som innehåller riktigt gamla träd, dammar, ringlande åar, rododendron och breda blomsterrabatter.

Lunch på Krapperups Café

Tidigt eftermiddagsbesök i Paul Jönska Gårdens allmoge trädgård i Viken. Det här är en liten välbevarad juvel till trädgård som sköts helt av en ideell förening. Trädgården och huset från 1800-talets ägdes ursprungligen av en sjökapten. Idag kan man njuta här av vackra buxbomsrundlar innehållande många olika sorters gammaldags buskrosor.

Shoppingstop på den trevliga gårdsbutiken vid Sofiero Slott samt fri tid i Helsingborg för lite shopping.

Avresa från Helsingborg C.

Praktisk information

Resans pris; 10 495:- SEK.

Enkelrumstillägg; 2380:- SEK.

I priset ingår; 4 nätter i dubbelrum på Elite Hotel Mollberg i Helsingborg inkl frukost. 1 två-rättersmiddag med kaffe och kaka. 1 förmiddags fika med te/kaffe och bakverk, 1 lunch med kaffe och kaka, entréer till 8 trädgårdar. Entréer till 9 trädgårdar, alla transporter inklusive till och från Helsingborg C. Samt professionell guide varje dag.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. För att resan ska genomföras krävs minst 7 deltagare. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

Hotell Mollberg

Sofiero Slott

Fredriksdal museum & gardens

Krapperup Castle

Axelvold Manor

Karen Blixens Museum

Peter Wibroe

Mölle

David Carlsson in Falsterbo

Boka turen här

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Observera att denna turen genomförs vid ett minimum av 7 deltagare. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer! När ni anmält er via formuläret och vi har gått igenom er bokning så skickar vi en faktura med slutbetalning från oss. Vi svarar jättegärna på era frågor. Välkommen att kontakta oss på: