The Green Guides’ Sommartur

Följ med oss under några härliga dagar i Skåne med doftande rosor och blomsterglädje. Trädgårdskultur och design, klokheter kring köksträdgården och den biologiska mångfalden, möten med entusiastiska trädgårdsägare och experter och god mat och härlig samvaro står i fokus. Vi träffar Annika Christensen på Sofiero, Karolina Brising på Länsmansgården i Dahlby och får uppleva en rosendröm på ett skånskt säteri. Dessutom ett besök på nyrenoverade och tjusiga Norrvikens Trädgårdar.

Pris
9995:- SEK

Datum
30 juni – 3 juli 

Reslängd
4 dagar

Resmål
Helsingborg, Skåne, Sverige 

Reseinformation
Om ni vill ha assistans med att boka tåg till Helsingborg C, ta kontakt med oss.

Reseprogram

Dag 1

Vi möter upp er på Helsingborgs C för att hälsa Välkommen, berätta om våra dagar tillsammans och kliva på vår buss för att ta er till ert första trädgårdsbesök, Sofiero Slott & Slottsträdgård i Helsingborg. Sofiero är känd som en av Europas vackraste parker. Här anlade Kronprinsessan Margareta (1882–1920) och Kronprins Gustav, senare Kung Gustav VI Adolf, en park i början av 1900-talet. Kronprinsessan kom från England och skapade bland annat en för den tiden klassisk, bred blomstergata på Sofiero, fylld med blommor i olika färgfält. Här finns också en fin köksträdgård, för säsongen 2021 skapad av trädgårdsprofilen Annika Christensen tillsammans med Lydia Jeppsson. Vi njuter av Sofiero under eftermiddagen och får också en härlig Afternoon Tea innan vi kör vi er till ert hotell, Elite Hotel Marina Plaza.

Gemensam middag på hotellet ingår.

 

Dag 2

Efter en härlig frukostbuffé tar vår buss oss över Hallandsåsen till Norrvikens Trädgårdar. Denna vackra trädgårdskapelse från 1925 med sju olika stilträdgårdar är nyligen tjusigt renoverade och bjuder på en fantastisk skönhetsupplevelse! Vi får en guidad tur i parken innan vi äter lunch (ingår)i den vackra matsalen i Villa Abelin. Under eftermiddagen kör vi längs italienska vägen och beundrar utsikten och Bjärehalvöns vackra natur, och kör ner mot nästa naturparadis, Kullaberg, där Sylvia Wihlborg har sin härliga trädgård, full med remonterande Austinrosor & perenner. Sylvia och hennes man är äppel- och päronodlare sedan många år och Sylvia har också byggt upp en stor, vacker trädgård i engelsk stil med olika rum välfyllda med rosor och perenner. Dagen avslutas med visning och vinprovning på härliga Kullabergs Vingård, en gård där vinmakarna har tagit svenskt vin till nya höjder.

Fri kväll i Helsingborg.

 

Day 3 

Idag kör vår buss längs vackra vägar i skånskt jordbrukslandskap mot Kågeröd. Här ligger storgårdarna tätt och den bördiga jorden har i generationer odlats och gett rika skördar. Vi ska besöka Axelvolds Säteri som ägs och drivs av familjen Wachtmeister. Säteriets anlagda park innehåller en vacker form likväl som en intressant historia. Och rosenvännen kommer inte bli besviken!

Vi äter lunch innan vi åker vidare mot en annan bygd med en rik historia, Dalby kyrkby. Nära kyrkan har Karolina Brising sin fantastiska trädgård på Länsmansgården. Karolina är trädgårdsdesigner och influenser med ett av Sveriges största trädgårdskonton på Instagram. I trädgården lägger hon en stor del av sin tid och här är blomsterglädjen stor men Karolina odlar också massor av lökväxter, grönsaker, rosor, träd och buskar. Man blir garanterat inspirerad. Vi får eftermiddagskaffe och kakor innan vi åker hemåt till hotellet.

Fri kväll i Helsingborg.

 

Dag 4

Efter frukost och utcheckning på hotellet gör vi ett förmiddagsbesök på Fredriksdal Museum & Trädgårdar mitt i centrala Helsingborg Här får ni uppleva det gamla skånska lantlivet med dess gröna fält, djur och fruktträdgårdar. Vi går i landskapsparken samt i Rosariet med hundratals olika sorter s rosor. Christina, som har många års erfarenhet av rosor, guidar er bland doftande och återblommande rosor för just din trädgård! Vi gör också ett besök på rosplantskolan Flora Linnea med Nordens största sortiment av rosor och dessutom en fin present- och trädgårdsbutik. Avslutningslunch på Fredriksdals Trädgårdscafé. Härefter kör vi er till Helsingborgs C.

Resans höjdpunkter:

Möte med Annika Christensen på Sofiero, besök hos Karolina på Länsmansgården, visning och provning av viner på en av Sveriges mest spännande vingårdar, medföljande, mycket kunnig guide, kunskap, inspiration och massor av glada minnen i bagaget på resan hem!

Helsingborg centralstation

Sofiero slottsträdgård

Vault Hotell

Norrvikens trädgårdar

Kullabergs vingård

Fredriksdal

Praktisk information

Pris: 9995:- SEK 

Datum:
30 juni – 3 juli

Reslängd
4 days 

Resmål
Helsingborg, Skåne, Sverige

Priset inkluderar:

  • 3 nätter i dubbelrum på 4* hotell inkl frukost
  • 1 middag
  • 1 afternoon tea
  • 3 luncher
  • 1 vinprovning 
  • 3 luncher Entréer till 6 olika trädgårdar
  • All transport i Skåne med fossilfri buss.
  • Medföljande expert guide under hela resan

Denna resan gör vi tillsammans med Öresund transfer som kör sina bussar på fossilfritt bränsle. Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Observera att denna resa inkluderar en anmälningsavgift som är en delbetalning av resans totala pris som betalas vid bokning, därefter skickar vi en faktura med slutbetalning på resterande belopp. Minst 20 personer måste vara anmälda för att resan ska genomföras. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 20 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser våra resevillkor. Vi vidtar alla åtgärder för att minimera smittspridningen av covid-19 och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Kontakta oss om ni har några frågor eller önskemål. 

Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0768 – 13 19 68
Mail: info@thegreenguide.se

Boka här:

Önskas en kombination av rumstyper vänligen specificera detta i rutan 'meddelande'.
Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.