Den Stora Trädgårdsfesten

 

24 augusti – 26 augusti

Sommarens trädgårdssäsong firas varje år på Sofiero med en härlig, avslutande fest. Då får ni njuta av den vackra parken på Sofiero, en gång skapad av kronprinsessan Margareta och Gustav XI Adolf med alla dess blomsterrabatter, köksträdgård, makalösa dahlia rabatter men också av många idéträdgårdar och blomsterarrangemang. På den stora fotbollsplanen hittar ni massor av utställare och ni får också tillfälle att smaka på all den goda mat som produceras runt om i Skåne. Till denna tur hör också en dag med besök i privat köksträdgård och ett besök på norra Europas minsta mejeri.

Priset för denna turen är 4000 SEK.

Bokar turen här!

Dag 1 

Incheckning på vårt hotell från 17.00.

19.00 Gemensam middag.

Dag 2

9.30 Bussen avgår från vårt hotell för en kort tur längs Öresund till Sofiero. Här spenderar vi en hel dag bland bidrag av Sveriges trädgårdselit och vi kommer lyssna på föredrag, mingla med trädgårdskändisar och få en exklusiv lunch på Sofiero Slottsrestaurang. Det kommer finnas goda möjligheter för att köpa många härliga växter och trädgårdstillbehör, härliga skånska matprodukter och mycket annat.

16.30 Slut på dagen och bussen tar oss tillbaka till hotellet.

Dag 3

9.00 Utcheckning från vårt hotell och därefter avgår bussen från hotellet till det vackra området Söderåsen med sin nationalpark och fina gamla kulturbyar. I Röstånga har Anette Nilsson sin fantastiska köksträdgård Boäng sedan många år tillbaka. Här odlar hon alla grönsaker man kan tänka sig. Anette visar oss runt i sin trädgård och bjuder oss på några små smakprover.

11.00 Tidig lunch i ”det gröna”.

12.00 Besök på Ådala Gård, ett litet mejeri som producerar ost & smör från lokal, ekologisk komjölk. Provsmakning och möjlighet att handla goda ostar.

13.30 Besök på Citallets Koloniområde i Landskrona och Rothoffs museikoloni, en av Sveriges äldsta kolonistugor.

15.00 Vår buss avgår mot Landskrona och dagens sista stopp på Fredriksdals Museum & Trädgårdar där vi får en guidad smaktur i köksträdgården bland bönor, kål, äpplen, päron, örter och mycket annat. Fredriksdals Trädgårdscafé serverar något litet gott att äta och ett glas mousserande vin.

17.00 Slut på turen och bussen går tillbaka till Helsingborg

Bokar turen här!

Den här turen guidas på svenska. Priset inkluderar alla måltider under turen, entréer, hotell och buss. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.