Skördefest och smakrika dagar i Skåne 

Res hållbart och säkert med oss i Skåne i sensommar- och skördetider och smaka dig runt bland alla underbara frukter, grönsaker, bröd & bakverk, mat och viner! Vi besöker Fredriksdal med sin härliga köksträdgård och Sofiero med sina omtalade dahliarabatter som är som bäst såhär års. Norrvikens trädgårdar i Båstad ingår också i vårt schema samt en privat trädgård utanför Ängelholm. Ni kommer också få uppleva en spännande kväll på Kullabergs vingård där internationell vinproduktion kombineras med hållbar odling. Er ciceron är trädgårdsexpert Christina Högardh-Ihr.

 

 

Pris 
Från 8995:- SEK

Reselängd
4 dagar 

Destination
Helsingborg, Skåne, Sverige

Datum
28 – 31 augusti

Reseinformation

Vi reser med Öresund transfer som kör sina bussar på fossilfritt bränsle. Vi rekommenderar att ni bokar tåg eller flyg själva till Helsingborg C. Om ni vill ha hjälp så kontakta oss gärna. 

 

Reseprogram

Dag 1

Vi hämtar er mitt på dagen på Helsingborgs C och installerar era väskor på Elite Hotel Marina Plaza som ligger mitt i centrala Helsingborg. Därefter åker vi gemensamt med buss till Fredriksdal Museer & Trädgårdar. Trädgårdscaféet har dukat upp med en härlig Afternoon Tea buffé och efter att vi avnjutit den går vi ut i parken vars fantastiska köksträdgård är som allra vackrast just nu. Vi träffar Elsa, huvudträdgårdsmästaren här som guidar och svarar på frågor. Det finns dessutom tid till att besöka rosariet för att njuta av sensommarblommande rosor, se utställningar samt shoppa på Flora Linnea med Nordens största sortiment av rosor. På kvällen checkar vi in och äter middag på hotellet.

Länk till Elite hotell Marina Plaza 

 

Dag 2

Efter en härlig frukostbuffé åker vi med vår buss till Sofiero Slott & Slottsträdgård. Här njuter vi av planteringar, köksträdgård och dahliarabatter samt får höra historien om Kronprinsessan Margaretas Sofiero. Ni får också egen tid till att vandra omkring i parken samt se utställningar om Josef Frank och en unik pelargonutställning. Under eftermiddagen samlas vi alla för en gemensam picknick med ett urval av lokala produkter. Fri kväll i Helsingborg.

 

Dag 3

Efter frukost åker vi norrut längs E.6:an och över Hallandsåsen mot Båstad och Norrvikens Trädgårdar. Norrviken har nyligen genomgått en fantastisk renovering och kan visa upp härliga stilträdgårdar som romantiska trädgården, japanska trädgården, en fruktlund och en alldeles egen biträdgård. Här finns dessutom Sveriges absolut stiligaste orangeri med tillhörande köksträdgård. Vi går en guidad visning här och får veta mer om skaparen Rudolf Abelin som en gång i tiden skapade sitt paradis här.

13.00 Vi njuter av en härlig lunch i Villa Abelin.

14.30 Vi åker längs italienska vägen ner mot Bjärehalvön och gör shoppingstopp på lokala gårdsbutiker för att handla ost, grönsaker och frukt. Härefter åker vi ner mot Kullabygden och avslutar eftermiddagen på Kullabergs Vingård med guidad visning i vingården, provsmakning av vin med lätt plockmat.

Fri kväll i Helsingborg.

Dag 4

Vi checkar ut från hotellet och gör därefter ett härligt förmiddags besök i en privat trädgård strax utanför Ängelholm.  Vi stannar till för ett lunch- och shoppingstopp på härliga Hedentorps plantskola och Mamsellens Café innan vi kör er till Helsingborg C. 

Elite Hotel Marina Plaza

Sofiero Slott

Fredriksdal

Kullaberg

Norrviken

Hedentorps Plantskola

Praktisk information

Pris; Från 8995:- SEK
Enkelrumstillägg: 1500:- SEK 

Datum: 28 – 31 augusti

I priset ingår 3 nätter på 4-stjärnigt hotell i dubbelrum inkl frukost, 1 Afternoon Tea, 2 lunch, 1 middag, 1 picknick, entréer till 4 trädgårdar, alla transporter i Skåne samt guide alla dagar.

Denna resan gör vi tillsammans med Öresund transfer som kör sina bussar på fossilfritt bränsle. Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Observera att alla priser gäller nuvarande valutakurser och kan komma att ändras samt att minst 15 personer måste vara anmälda för att resan ska genomföras. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 20 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Observera att denna resa inkluderar en anmälningsavgift som är en delbetalning av resans totala pris som betalas vid bokning, därefter skickar vi en faktura med slutbetalning på resterande belopp.

Om ni har några frågor eller vill boka en större grupp med mer än 5 personer, ta kontakt med oss via telefon eller mail.

Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0768 – 13 19 68.
Mail: info@thegreenguide.se

Boka turen via formuläret

 

 

Önskas en kombination av rumstyper vänligen specificera detta i rutan 'meddelande'.
Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.