b

Den Blommiga Rosturen, 4200:-

 

I Skånes vackra landskap hittar vi flera underbara trädgårdar och parker att besöka, alla med sin egna speciella karaktär. Intresset för trädgårdar här är stort och här finner ni en variation av blomstrande privata trädgårdar, fantastiska parker, koloniträdgårdar och ambitiösa trädgårdssällskap. Skånes vackra natur och böljande landskap är heller inte att förglömma. Historien om trädgårdar i Skåne går tillbaka till renässansen då många slott byggdes och trädgårdar ritades. Idag är dessa slott och trädgårdar inte bara försvunna minnen utan också publika parker där ni får uppleva den speciella karaktär som nordisk trädgårdskultur har. Under den här turen kombinerar vi härliga trädgårdsbesök med bra boende på antingen 4-stjärniga Elite Hotel Mollberg eller Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg city.

Boka turen här!

Dag 1 

Incheckning på vårt hotell från 17.00.

19.00 Gemensam middag.

Dag 2

9.00 Vår buss avgår från vårt hotell till Fredriksdal Museum & Trädgårdar som ligger mitt i Helsingborg. Här hittar vi ett rosarium med flera historiska rosor och planteringar i färgscheman. Rosexperten och trädgårdsförfattarinnan Christina Högardh-Ihr kommer att guida er bland rosorna och berätta sina favorithistorier om franska hertiginnor, doftande parfymrosor samt ge er praktiska råd kring rosodling.

10.30 Fika i rosariet med kaffe, te och kanelbullar.

Fri tid i parken.

12.30 Lunch på Fredriksdals Trädgårdskafé.

13.30 Vår buss avgår till Viken norr om Helsingborg och Paul Jönska gården, en charmig sjökaptens hus och trädgård från 1800 – talet. Vi får en guidad visning i huset samt i trädgården fylld med rosor och blommor i gammeldags stil.

15.00 Besök i privat trädgård nära Mölle och Kullaberg där ägaren Sylvia Wihlborg har en samling av mer än 100 olika sorters rosor.

17.00 Slut på turen och bussen tar er tillbaka till hotellet.

Dag 3

9.00 Utcheckning från vårt hotell i Helsingborg till Sofiero Slottsträdgård. Sofiero Slottspark gjordes av kronprinsessan Margareta och kronprins Gustav, senare Kung Gustav VI Adolf av Sverige kring 1905-1925. Den engelska prinsessan älskade blommor och lät anlägga breda blomster och rosenrabatter på Sofiero. Christina Högardh-Ihr kommer att berätta historien om prinsessans favoritrosor.

11.30 Tidig lunch på slottsrestaurangen med lätta rosinspirerade rätter.

12.30 Vår buss avgår till Falsterbo, söder om Malmö. Vi besöker David Carlson, känd för David Design, i hans romantiska rosenträdgård där han samlar på både gammeldags rosor som engelska Austinrosor.

15.00 Fika i det gröna med kaffe, te och bakverk.

15.30 Sen eftermiddagspromenad i den vackra byn Falsterbo.

16.30 Bussen tar oss tillbaka till Helsingborg och det är slut på turen.

Boka turen här!

Den här turen kommer att guidas på svenska. I priset inkluderas alla måltider under turen, entréer, hotell och buss. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.