Rosfest på Fredriksdal

Första helgen i juli är det tradition att fira rosorna och dess blomning på Fredriksdals Rosarium i Helsingborg. På den här turen kommer du att få delta i festligheterna under en dag på Fredriksdal. Vår buss kommer dessutom att ta med dig till Falsterbo under dag två för ett besök i designern David Carlssons berömda rosenträdgård samt en härlig eftermiddags promenad i det vackra fiskesamhället Falsterbo där rosenträdgårdarna är många. Under den här turen kombinerar vi härliga trädgårdsbesök med bra boende på 4-stjärniga Elite Hotel Mollberg i Helsingborg city.

Boka turen här!

Dag 1 Incheckning på vårt hotell från 17.00.

19.00 Gemensam middag.

Dag 2

9.00 Vår buss avgår från vårt hotell i Helsingborg till Fredriksdal i Helsingborg. Här blir vi guidade i rosariet och får dessutom höra flera intressanta föreläsningar om rosor.

12.00 Vi blir serverade lunch med rosentema någonstans i parken beroende på väder.

13.30 Tid för egna promenader i parken, shopping på ros- och trädgårdsbutiken Flora Linnea och förfriskningar.

16.00 Vi åker till Viken och besöker Paul Jönska gården och dess underbara allmogeträdgård, full med rosor.

17.30 Slut på turen bussen går tillbaka till hotellet.

Dag 3

9.00 Utcheckning från vårt hotell och bussen lämnar Helsingborg och åker till Falsterbo där vi blir välkomnade av David Carlsson, känd från David Design. David har en stor samling av både gammaldags rosor och engelska Austinrosor. Han visar oss sin romantiska trädgård och berättar om sitt personliga förhållande till rosor.

12.00 Picknic lunch serveras i trädgården.

13.30 Eftermiddags promenad i charmiga byn Falsterbo. Förfriskningar.

16.00 Slut på turen och bussen tar oss tillbaka till Helsingborg.

Boka turen här!

Den här turen är guidad på svenska. Priserna inkluderar alla måltider under turen, entréer, hotell och buss. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.