b

Malmö Garden Show

 

I Slottsträdgården mitt i centrala Malmö och med fri entré pågår varje år Malmö Garden Show. Utställare och trädgårdsdesigners ger dig det bästa av svensk trädgårdskultur under en helg som blivit Malmös svar på Chelsea Garden Show i London. Vi tar er med på showen för att njuta av alla idéträdgårdar, balkong tävlingsförslag, blomsterarrangemang och utställare av allt som hör trädgården till. Showen är en riktig folkfest med härlig stämning och under dagen erbjuder vi även en lunch picknic samt en träff med trädgårdsmästare och ansvarig för Slottsträdgården Linnea Dickson. Under denna weekendturs andra dag kommer vi besöka några riktigt härliga vårträdgårdar nära Helsingborg och ni bor på charmiga Elite Hotel Mollberg i Helsingborg city.

Boka turen här!

Dag 1 

Incheckning på vårt hotell från 17.00.

19.00 Gemensam middag.

Dag 2

9.00 Bussen avgår från vårt hotell i Helsingborg för Malmö och Malmö Garden Show.

16.00 Bussen går tillbaka till Helsingborg.

Dag 3

9.00 Utcheckning från vårt hotell i Helsingborg och åker den härliga vägen längs Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård. Stora samlingar av blommande rododendron, fantastiska vårrabatter, välfyllda med vårlökar och vårblommor, frukt- och köksträdgårdar och underbara promenadstigar i skogsraviner välkomnar oss på Sofiero. Trädgården på Sofiero skapades av Kronprinsessan Margareta och Gustav XI Adolf kring 1925. Vår guide kommer berätta historien om hur en engelsk prinsessa skapar en trädgård i Sverige som så småningom vinner pris och blir en av de mest välkända trädgårdarna i Sverige och Europa. Vi får även träffa en av trädgårdsmästarna på Sofiero för ett litet samtal.

10.45 Te, kaffe, smörgåsar och bakverk på Sofieros slottscafé och glasveranda. Shopping och fri tid.

12.00 Vår buss lämnar Sofiero för Krapperups Park och Slott nära Mölle och en härlig lunch på deras café.

13.30 Vi träffar Georg Grundsten, slottsträdgårdsmästare på Krapperup som tar oss med på en tur i den ståtliga landskapsparken på Krapperup och med en historia som går 800 år tillbaka i tiden. Under våren blommar här många fantastiska rododendronbuskar och här finns en imponerande samling av gamla träd. Vi hinner också med en kort visning inne i den imponerande renässansborgen.

16.00 Vår buss tar oss till dagens sista stopp som är ros- och trädgårdsbutiken Flora Linnea i Helsingborg. De är berömda för sitt stora utbud av rosor med mer än 800 olika sorter. Här hittar du gammaldags rosor, moderna tehybrider och ett stort sortiment av engelska Austinrosor likväl som många fina perenner, trädgårdsprylar & presenter. Förfriskningar med ett glas champagne.

17.00 Turen avslutas och bussen går tillbaka till Helsingborg

Boka turen här!

Den här turen guidas på svenska. Priserna inkluderar alla måltider under turen, entréer, hotell och buss. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av programmet.