Kulinarisk Hösttur

I Skåne vimlar det av gårdar och lantbruk med småskalig produktion av ekologiska produkter. Under några fullspäckade dagar får du smaka dig runt i detta underbara landskap bland härliga frukter, grönsaker, ost, bröd & bakverk, äppelmust, charkuterier, mat och viner! Du får också tillfälle att besöka ett slott med anor från Snapphanarnas tid och idag känd för sin fina köksträdgård. Sveriges tjusigaste orangeri finns idag på Norrvikens trädgårdar i Båstad och mycket annat finns också i den här vackra trädgården. Er ciceron är Christina Högardh-Ihr, trädgårdsförfattare och bosatt i Helsingborg sedan många år tillbaka.

Boka turen här!

Pris 
Från 8695:- SEK

Reselängd 
5 dagar

Datum 
27 – 31 augusti

Resmål
Skåne, Sverige

Flyginfo 
Vi rekommenderar att ni bokar flyg själva, om ni vill ha hjälp så kontakta gärna oss. 

Reseprogram

Dag 1

Ni reser miljövänligt med tåg till Helsingborg C för incheckning på vårt mysiga hotell Mollberg med sekelskifteskänsla mitt i centrala Helsingborg. Gemensam middag i hotellets vackra matsal tillsammans med er ciceron Christina.

Dag 2

9.00 Buss avgår från vårt hotell mot Hässleholm och Hovdala slott. På vägen dit passerar vi Vildrosor & Höns i närheten av Perstorp. Här avnjuter vi en riktigt härlig förmiddagsfika med smörgås & bakverk gjorda på smör, ekologiska ägg, te & kaffe innan vi fortsätter mot Hovdala Slott. Hovdala slott, i norra Skåne, har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talets orostider i gränslandet Sverige – Danmark. I den enkla och naturnära slottsparken får ni uppleva gamla träd, torrlagda vallgravar och åldriga stengärden. Ett orangeri, från sent 1700-tal, pryder sin plats i parken och vandrar ni längs förlovningsstigen får ni uppleva de vackert sammanflätade förlovningsträden. Den nutida köksträdgården bjuder er på vackra sommarblommor och skiftande grönsaker.

13.30 Lunch på Hovdala

14.30 Vår buss avgår tillbaka mot Helsingborg och vi besöker en privat trädgård på hemvägen med en imponerande köksträdgård.

17.30 Bussen kör till vårt hotell. Fri middag på kvällen.

Dag 3

Heldag i Kullabygden med besök hos bland andra grönsaksodlare, fruktodlare, en kvarn som maler mjöl på gammaldags vis och en lammuppfödare. Lunch och smaka-på upplevelser under dagen.

16.00 Vi avslutar dagen på Arilds vingård. Trots det svenska kalla klimatet har Annette & Jonas Ivarsson producerat flera prisbelönta viner på sin 1700-tals gård i den fina fiskebyn Arild. Vi blir guidade i vingården och får ta del av produktionen samt såklart prova flera av gårdens viner. 

Dag 4

Tidig start för att åka över Sundet och göra ett förmiddagsbesök i Karen Blixens Museum & Have i Rungstedlund. Karen Blixen hade en stor passion för trädgårdar och blommor. Hon skapade en trädgård samt gjorde sig också känd för att göra vackra och ovanliga blomsterarrangemang. Karen Blixen flyttade med sin man Bror von Blixen-Finecke till Kenya 1914 där de startade en kaffefarm. 1931 återvände hon till Danmark, började skriva böcker, och blev med tiden en mycket älskad författare. Hennes mest kända verk ”Out of Africa” är baserad på åren i Kenya och filmatiserades 1985 med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vi besöker hennes hem som idag är museum och får ta del av hennes spännande liv samt njuter i den vackra trädgården.

Buffélunch på Karen Blixens Café.

På eftermiddagen besöker vi reklammannen Peter Wibroe i hans vackra barockträdgård i Holte. Peter Wibroe är son till bryggerikungen Ulrich Christian Wibroe och han har skapat sitt ”chateau” samt sin unika trädgård under 44 år. Inspirationen kommer från Frankrike och Italien men växterna är anpassade efter vårt nordiska klimat. Besöket här är en upplevelse.

Vi åker buss och färja tillbaka till Helsingborg. Fri middag på kvällen.

Dag 5

9.00 Utcheckning från Elite Hotel Mollberg. Vi åker norrut längs E.6:an och över Hallandsåsen mot Båstad och Norrvikens Trädgårdar. Norrviken har nyligen genomgått en fantastisk renovering och kan visa upp härliga stilträdgårdar som romantiska trädgården, Japanska trädgården, en fruktlund och en alldeles egen biträdgård. Här finns dessutom Sveriges absolut stiligaste Orangeri med tillhörande köksträdgård. Vi går en guidad visning här och får veta mer om skaparen Rudolf Abelin som en gång i tiden skapade sitt paradis här.

12.30 Lunch på Restaurang Norrviken som presenteras av Norrvikens egen kock och innehållande grönsaker från Norrvikens egna odlingar.

14.30 Vi åker längs Italienska vägen ner mot Bjärehalvön och gör flera shoppingstopp på lokala gårdsbutiker för att handla ost, grönsaker och frukt. Härefter tar bussen er till Helsingborg C för avresa.

Praktisk information

Pris8695;- SEK

I resans pris ingår 3 nätter på 4* hotell med del i dubbelrum och frukost, 1 middag, 1 förmiddagsfika, 1 lunch, smakupplevelser i Kullabygden, 1 vinprovning, entré till 3 trädgårdar, alla transporter samt guide.

Denna tur kommer att guidas på svenska. 

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. För att resan ska genomföras krävs minst 7 deltagare. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

Boka turen här!

 

Hotell Mollberg

Sofiero Slott

Fredriksdal museum & gardens

Krapperup Castle

Axelvold Manor

Karen Blixens Museum

Peter Wibroe

Mölle

David Carlsson in Falsterbo

Bokar turen här

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Observera att denna turen genomförs vid ett minimum av 7 deltagare. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer! När ni anmält er via formuläret och vi har gått igenom er bokning så skickar vi en faktura med slutbetalning från oss. Vi svarar jättegärna på era frågor. Välkommen att kontakta oss via:

Telefon: 042 – 303 82 10
Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0725 – 34 33 44
Mail: info@thegreenguide.se