b

Den Goda Sensommar Turen

 

I Skånes vackra landskap hittar vi flera underbara trädgårdar och parker att besöka, alla med sin egna speciella karaktär. Intresset för trädgårdar är stort och här finner vi en variation av blomstrande privata trädgårdar, fantastiska parker, koloniträdgårdar och ambitiösa trädgårdssällskap. Skånes vackra natur och böljande landskap är heller inte att förglömma!  Här finner vi även många gårdar med småskalig produktion av ekologiska produkter. På den här turen får vi uppleva underbara trädgårdar samtidigt som vi får smaka på härliga frukter, grönsaker, ost, bröd, äppelmust, charkuterier och viner!

Boka turen här!

Dag 1 

Incheckning på vårt hotell från 17.00.

19.00 Gemensam middag.

Dag 2

9.00 Bussen avgår från vårt hotell till Söderåsen för att besöka Anette Nilssons privata köksträdgård Boäng i Röstånga. Här odlar Anette de flesta grönsaker vi känner till och många som vi inte känner till. Anette är också särskilt intresserad av att bevara gamla sorter. Anette visar oss sin trädgård och bjuder på något gott från sin köksträdgård.

11.00 Tidig lunch picknic i det gröna.

12.00 Besök på Ådala gård, ett litet mejeri som producerar organisk ost, smör och bakar ljuvligt bröd. Här får vi provsmaka deras produkter samt handla i deras butik.

13.00 Besök på Citadellet Kolonistugor i Landskrona, ett av Sveriges äldsta koloniområde. Här finner vi den charmiga museikolonin Rothoff´s koloni.

15.00 Bussen går mot vårt sista stopp för dagen, till Fredriksdals Museum & Trädgårdar i Helsingborg Vi får en guidad tur i köksträdgården där vi finner rabarber, kål, bönor, päron, äpplen och mycket annat. Fredriksdals Trädgårds Café kommer att servera något fräscht direkt från trädgården tillsammans med ett glas mousserande vin.

17.00 Bussen åker tillbaka till Helsingborg.

Dag 3

9.00 Utcheckning från vårt hotell och därefter åker bussen mot Kullabygden och en dag fylld med smakrika överraskningar. Vi startar på Larsviken där familjen Larsson har passion för potatis. Inte mindre än 550 olika sorter vårdas och odlas här och man har dessutom ett chipseri där inte bara potatis utan även andra rotfrukter omvandlas till chips. Vi provsmakar och handlar.

Sedan åker vi vidare till Kullalamm i Södåkra med produktion av ekologiskt uppfödda lamm & får. Vi hälsar på djuren i deras hagar och får en pratstund med ägarparet Anna & Otto Ramsay.

12.30 Nu är det dags för en riktigt härlig överraskningslunch!

14.00 Vi besöker småskalig produktion av frukt, bär & grönsaker med möjlighet att köpa med sig produkter, både färska och förädlade samt också få en promenad i Kullabergs underbara natur.

15.30 Eftermiddagsfika på anrika Flickorna Lundgrens Café på Skäret.

16.30  Vår buss tar oss till dagens sista stopp, Arilds vingård. Trots det svenska kalla klimatet har Annette & Jonas Ivarsson producerat flera prisbelönta viner på sin 1700-tals gård i den fina fiskebyn Arild. Vi blir guidade i vingården och får ta del av produktionen samt såklart prova flera av gårdens viner.

17.30 Bussen tar oss tillbaka till Helsingborg.

Boka turen här!

Den här turen kommer att guidas på svenska. I priset inkluderas alla måltider under turen, entréer, hotell och buss. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.