Rosig och doftande dagsutflykt till Halland

Följ med oss på en härlig utflykt i rosens och Arts & Crafts tecken. Vi besöker Tjolöholm Slott och får en guidad visning i det tjusiga slottet och i parken. Under eftermiddagen blir vi rosenrusiga bland de mer än 300 rosorna i Håkan Gidestrands trädgård i Malevik, strax ovanför Kungsbacka.

Vi startar tidigt på morgonen i Helsingborg där vi samlas på Fredriksdals parkering för att gemensamt åka upp mot Halland och Tjolöholm. Här väntar en guidad visning av slott, park samt i den fina allmogebyn i direkt anslutning till parken. Tjolöholms slott är ett av Sveriges yngsta och byggdes av den svensk-brittiska familjen Dickson. Slottet stod klart 1904. Paret var mycket förtjusta i både engelsk Tudor-stil samt i Arts & Crafts-stilen och gav i uppdrag åt arkitekt Lars Israel Wahlman att rita slott med inredning, park och även delar av inredningen.  Idag är det välbevarade slottet med möbler och tyger från bl.a. varuhuset Liberty i London samt parken öppen för allmänheten. Arbetet i trädgården sker under ledning av trädgårdsmästare Eva Rosén. Vi beundrar planteringarna i parken samt får en guidad visning i slottet. Härefter går vi mot Allmogebyn och storstugan där vi äter lunch.

Efter lunch åker vi en liten bit norrut mot det lilla sommarparadiset Malevik med vackra hus och trädgårdar. I en av dessa trädgårdar har Håkan Gidestrand en stor samling av rosor mer än 300 st. Håkan kallar sig Inspiratör och Rosenodlare. Han har odlat rosor i mer än tjugo år. Doftande och återblommande rosor planteras i rundlar, i rabatter, längs väggar, upp i ställningar, ja överallt. Här finns ett överdåd i juni/juli och i senare delen av augusti/september. Håkan tar emot och guidar runt bland rosorna. Efter visningen pratar vi rosor, fikar och får massor av odlingsråd av Håkan i hans fina orangeri.

Pris; 1095:- I priset ingår entréer och guidning av slott och 2 trädgårdar, lunch och eftermiddagskaffe med smörgås. Kostnad för transport tillkommer. Föranmälning samt betalning med faktura sker senast 7 dagar före utflykten till info@thegreenguide.se. Ni kan också fylla formuläret nedan och betala via kort. 

Datum; Juli 2021

Vad; Dagsutflykt med The Green Guide till Halland

Tid; Samling 8.00 vid Fredriksdals parkering

 

Boka turen här 

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer! Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Observera att alla priser gäller nuvarande valutakurser och kan komma att ändras samt att minst 8 personer måste vara anmälda för att resan ska genomföras. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor. Vi svarar jättegärna på era frågor. Välkommen att kontakta oss på: 

Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0725 – 34 33 44
Mail: info@thegreenguide.se

 

 

Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.