Grön cykeltur i Skåne

Cykla med The Green Guide till gröna pärlor i Skåne

Vad sägs om att bli trädgårdsturist på cykel för några dagar? Ta ett kliv till en klimatsmart trädgårds upplevelse genom att cykla en del av Kattegattleden för att titta på trädgårdar. Turen går från Helsingborg utmed ett glittrande hav till Sofiero för ett besök anrika parken. Därefter cyklar man genom det vackra skånska landskapet, utmed stränder och fiskelägen, förbi Krapperup Slott till Arild och övernattar på en vingård. Norrvikens Trädgårdar i Båstad blir sista anhalten där man får njuta av en spännande historia, sju olika stilträdgårdar och en smakupplevelse. Vi sätter guldkant på vår cykeltur med god mat, vinprovning och hotell med det lilla extra! 

Boka turen här!

Pris 
Från 5700:- SEK

Reselängd
4 dagar 

Destination
Skåne, Sverige

Datum
Denna cykelturen rullar hela sommaren förutom under vecka 28 samt vecka 29. Var god att specificera de datumen ni vill boka i bokningsformuläret nedan. 

Reseinformation
Vi rekommenderar att ni bokar tåg eller flyg själva. Om ni vill ha hjälp så kontakta oss gärna. 

Cykeluthyrning
1200:- SEK, 100:- SEK extra för elektrisk cykel.  

Guide
För mer information om pris för guide på Sofiero slott & slottsträdgård och Norrvikens trädgårdar vänligen kontakta oss. 

Reseprogram

Dag 1

Vår tur startar på Knutpunkten i Helsingborg dit man antingen kommer med egen cykel eller utrustas med våra 24-växlade cyklar. Turen börjar med att cykla längs ett glittrande Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård där Kronprinsessan Margareta som kom från England skapade en engelsk trädgård mellan 1905-1920. Möjlighet till lunch finns i Slottscaféet innan färden går vidare mot Kullabygden. Man kan göra en liten paus i Höganäs innan man fortsätter den sista biten via Krapperup Slott & Slottsträdgård till ljuvliga byn Arild och Arilds Vingård. Kvällen avslutas med vinprovning och middag för den som vill.
Total cykelsträcka; 30 km

Dag 2

Det serveras en god och näringsrik frukost innan det blir guidning i vingården. Därefter går cykelturen vidare i Kullabygden till Sylvia Wihlborg i hennes underbara engelska trädgård vid foten av Kullaberg. Här samsas en lång rad perenner & rosor i rundade rabatter och häckomgärdade rum. Cykelturen går vidare till dagens slutmål, Ängelholm, där incheckning sker på charmiga Hotell Lilton i en vacker 1800-tals-byggnad.
Total cykelsträcka; 35 km

Dag 3

Idag går cykelturen över vackra odlingsfält, utmed ett glittrande hav och upp över Hallandsåsen med strålande utsikt över Bjärehalvön och Kattegatt. Den här dagen får ni med er en picknickkorg och det finns möjlighet för shopping på fina gårdsbutiker längs leden. Om vädret tillåter blir det kanske till och med ett bad. Framåt kvällen anländer ni till Båstad där ni checkar in på Hotell Riviera.
Total cykelsträcka; 57 km

Dag 4

Lång bufféfrukost och utcheckning innan ni packar ihop för den sista cykelturen, den korta sträckan till Norrvikens Trädgård. Här kan ni njuta av den nyligen renoverade trädgården med sin spännande historia. Lunch serveras i den vackra restaurangen i Villa Abelin och härefter avslutas turen.  
Total cykelsträcka; 3 km

Praktisk information 

Länk till detaljerad reseplan. 

Pris; Från 5700:- SEK

I priset ingår; Del i dubbelrum i 3 nätter på 4* hotell inkl frukost. 1 lunch, 1 picknick, 1 vinprovning, entréer till 3 trädgårdar, 1 guidad visning i Arilds Vingård, 1 guidad visning i Sylvias trädgård, bagage transport mellan boendena samt karta med vägbeskrivning.

Möjliga tillval
24-växlad cykel med vattentäta sadelväskor, inkl cykeltransport Båstad – Helsingborg, 1200:-, Elcykel 100:- extra/dag, Enkelrumstillägg 1150:- samt guidade visningar på Sofiero och Norrviken. 

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

Boka turen här!

 

 

 

Sofiero Slott

Krapperup Castle

Arilds Vingård

Mölle

Hotell Riviera

Norrviken

Start

Boka turen här 

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Observera att denna turen genomförs vid ett minimum av 2 deltagare. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer! När ni anmält er via formuläret och vi har gått igenom er bokning så skickar vi en faktura med slutbetalning från oss. Vi svarar jättegärna på era frågor. Välkommen att kontakta oss på: 

Telefon: 042 – 303 82 10
Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0725 – 34 33 44
Mail: info@thegreenguide.se

 

Önskas en kombination av rumstyper vänligen specificera detta i rutan 'meddelande'.
Välj det datum som ni vill påbörja turen. Turen varar i 4 dagar.
Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.