Grön cykeltur i Skåne

Cykla med The Green Guide till gröna pärlor i Skåne

Vad sägs om att bli trädgårdsturist på cykel för några dagar? Ta ett kliv till en klimatsmart trädgårds upplevelse genom att cykla en del av Kattegattleden för att titta på trädgårdar. Turen går från Helsingborg utmed ett glittrande hav till Sofiero för ett besök anrika parken. Därefter cyklar man genom det vackra skånska landskapet, utmed stränder och fiskelägen, förbi Krapperup Slott till Arild och övernattar på en vingård. Norrvikens Trädgårdar i Båstad blir sista anhalten där man får njuta av en spännande historia, sju olika stilträdgårdar och en smakupplevelse. Vi sätter guldkant på vår cykeltur med god mat, vinprovning och hotell med det lilla extra!

Boka turen här!

Pris 
5695:- SEK

Reselängd
4 dagar 

Destination
Skåne, Sverige

Reseinformation
Vi rekommenderar att ni bokar tåg eller flyg själva. Om ni vill ha hjälp så kontakta oss gärna. 

Cykeluthyrning
1200:- SEK / dag, 100:- SEK extra för elektrisk cykel.  

Reseprogram

Dag 1

Vår tur startar på Knutpunkten i Helsingborg dit man antingen kommer med egen cykel eller utrustas med våra 24-växlade cyklar. Turen börjar med att cykla längs ett glittrande Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård där Kronprinsessan Margareta som kom från England skapade en engelsk trädgård mellan 1905-1920. Möjlighet till lunch finns i Slottscaféet innan färden går vidare mot Kullabygden. Man kan göra en liten paus i Höganäs innan man fortsätter den sista biten via Krapperup Slott & Slottsträdgård till ljuvliga byn Arild och Arilds Vingård. Kvällen avslutas med vinprovning och middag för den som vill.
Total cykelsträcka; 30 km

Dag 2

Det serveras en god och näringsrik frukost innan det blir guidning i vingården. Därefter går cykelturen vidare i Kullabygden till Sylvia Wihlborg i hennes underbara engelska trädgård vid foten av Kullaberg. Här samsas en lång rad perenner & rosor i rundade rabatter och häckomgärdade rum. Cykelturen går vidare till dagens slutmål, Ängelholm, där incheckning sker på charmiga Hotell Lilton i en vacker 1800-tals-byggnad.
Total cykelsträcka; 35 km

Dag 3

Idag går cykelturen över vackra odlingsfält, utmed ett glittrande hav och upp över Hallandsåsen med strålande utsikt över Bjärehalvön och Kattegatt. Den här dagen får ni med er en picknickkorg och det finns möjlighet för shopping på fina gårdsbutiker längs leden. Om vädret tillåter blir det kanske till och med ett bad. Framåt kvällen anländer ni till Båstad där ni checkar in på Hotell Riviera.
Total cykelsträcka; 57 km

Dag 4

Lång bufféfrukost och utcheckning innan ni packar ihop för den sista cykelturen, den korta sträckan till Norrvikens Trädgård. Här kan ni njuta av den nyligen renoverade trädgården med sin spännande historia. Lunch serveras i den vackra restaurangen i Villa Abelin och härefter avslutas turen. Buss kommer att ta er från Båstad tillbaka till Helsingborg C. 
Total cykelsträcka; 3 km

Praktisk information 

Länk till detaljerad reseplan. 

Pris; 5695:- SEK

I priset ingår; Del i dubbelrum i 3 nätter på 4* hotell inkl frukost. 1 lunch, 1 picknick, 1 vinprovning, entréer till 3 trädgårdar, 1 guidad visning i Arilds Vingård, 1 guidad visning i Sylvias trädgård, bagage transport mellan boendena samt karta med vägbeskrivning.

Möjliga tillval
24-växlad cykel med vattentäta sadelväskor, inkl cykeltransport Båstad – Helsingborg, 1200:-, Elcykel 100:- extra/dag, Enkelrumstillägg 1150:- samt guidade visningar på Sofiero och Norrviken. 

Vår cykeltur för trädgårdsälskaren går som ett 1-dags arrangemang vid två tillfällen i maj. Läs mer här.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. För att resan ska genomföras krävs minst 15 deltagare. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

Boka turen här!

 

 

 

Sofiero Slott

Krapperup Castle

Arilds Vingård

Mölle

Hotell Riviera

Norrviken

Start