Grön cykeltur i Skåne

Cykla med The Green Guide längs Kattegatt leden från Helsingborg till Båstad. Turen går utmed Öresund och dess glittrande hav till vackra Sofiero Slott & Slottspark för ett härligt besök i den välkända parken. Därefter cyklar man genom det skånska landskapet, utmed stränder och fiskelägen, via Viken, Höganäs, Kullabergs Vingård och övernattning i Arild. Krapperups Slott, en privat trädgård full med rosor, Hedentorps Plantskola samt Norrvikens Trädgårdar i Båstad ingår också i den fyra dagar långa turen. Vi sätter guldkant på vår cykeltur med god mat, vinprovning och hotell med det lilla extra! 

 

Pris 
Från 5195:- SEK

Reselängd
4 dagar 

Destination
Skåne, Sverige

Datum
Denna cykelturen är aktiv 2 gånger under 2020. Vid datumen: 

  • 30 juli – 2 augusti
  • 13 – 16 augusti

Om ni är intresserade av andra datum, var god och kontakta oss. 

Reseinformation
Vi rekommenderar att ni bokar tåg eller flyg själva till Helsingborg C. Om ni vill ha hjälp så kontakta oss gärna. 

Cykeluthyrning tillkommer
1200:- SEK för alla dagarna, 100:- SEK extra för elektrisk cykel/dag.  

Guide
För mer information om pris för guide på Sofiero slott & slottsträdgård och Norrvikens trädgårdar vänligen kontakta oss. 

Reseprogram

Dag 1

Vår tur startar på Knutpunkten i Helsingborg där ni utrustas med våra 24-växlade cyklar, alternativt tar man med egen cykel. Turen börjar med att cykla längs med Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård där Kronprinsessan Margareta från England skapade en engelsk trädgård mellan 1905-1920. Här njuter ni av makalös rododendronblomning på våren, rosor & perenner på sommaren, dahlior & köksträdgård på sensommaren. Ät gärna lunch på slottscaféet innan ni cyklar vidare längs kusten mot Viken. Här kan ni titta in i den fina, lilla allmoge-trädgården Paul Jönska Gården. Turen går sedan mot ett glass- och muffins stopp i Höganäs för att sedan avslutas på Kullabergs vingård där ni får en liten visning i Vingården och möjlighet till att provsmaka viner. OBS, kostnader för vinprovning tillkommer. Därefter cyklar ni den sista biten till Strand Hotell i Arild.

Länk till hotell Strand Hotell i Arild.
Total cykelsträcka; 35 km

Dag 2

Efter en härlig frukostbuffé cyklar ni lite tillbaka längs Kattegattleden för att besöka den magnifika parken på Krapperup Slott. Det här är en av Skånes äldsta parker med en imponerande samling av mycket gamla träd såsom valnöt, ceder, bokträd och ginko samt fina breda blomsterrabatter.  Passa på att fika på slottscaféet. Därefter cyklar ni norrut igen för ett besök hos Sylvia Wihlborg och hennes underbara engelska trädgård vid foten av Kullaberg. Här samsas en lång rad perenner & rosor i rundade rabatter och häckomgärdade rum. Sylvia visar er själv i sin trädgård. Turen går sedan mot Ängelholm. Innan ni är framme passerar ni den omtalade och fina plantskolan Hedentorps med ett särskilt fint urval av träd & buskar samt en mysig presentshop. Fika på Mamsellens Café här är ett måste. Slutligen cyklar ni mot dagens slutmål, Ängelholm, där incheckning sker på charmiga Hotell Lilton i en vacker 1800-tals-byggnad.

Länk till Hotell Lilton
Total cykelsträcka; 40 km

 

Dag 3

Idag går cykelturen över vackra odlingsfält, utmed ett glittrande hav och upp över Hallandsåsen med strålande utsikt över Bjärehalvön och Kattegatt. Den här dagen kan ni få med er picknick och det finns möjlighet för shopping på fina gårdsbutiker längs leden. Stanna exempelvis på Ramsjö Gård, Ebbesons Gårdsmejeri eller Tant Grönt med fint utvalda lokala produkter samt även en del italienskt. Det här är en dag med en del uppförsbackar så stanna ofta och fyll på med något gott att äta. Framåt kvällen anländer ni till Båstad där ni checkar in på charmiga pensionat Neptun.

Länk till pensionat Neptun 
Total cykelsträcka; 57 km

 

Dag 4

Bufféfrukost och utcheckning, kanske ni vill passa på att ta ett bad, havet är nära, innan ni packar ihop för den sista cykelturen, den 5 km korta sträckan till Norrvikens Trädgård. Här kan ni njuta av de nyligen renoverade och vackra sju stilträdgårdarna, de tjusiga orangerierna och utställningarna innan ni serveras lunch i vackra Villa Abelin. Härefter avslutas er cykeltur. Ni lämnar er cykel på Norrviken för en taxi till Båstads tågstation.

Total cykelsträcka; 5km

Praktisk information 

Länk till detaljerad reseplan. 

Pris; Från 5195:- SEK

I priset ingår; Del i dubbelrum i 3 nätter på 3 och 4* hotell inkl frukost. 1 lunch, entréer till 5 trädgårdar, samt karta med vägbeskrivning.

Möjliga tillval
24-växlad cykel med vattentäta sadelväskor, inkl cykeltransport Båstad – Helsingborg, 1200:- för samtliga dagar, uppgradera till elcykel för 100:- / dag i samarbete med Travelshop. Bagage transport 750:-för alla fyra dagarna. Enkelrumstillägg: från 1350:-. Samt guidade visningar på Sofiero och Norrviken. 

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

 

 

 

Sofiero Slott

Krapperup Castle

Arilds Vingård

Mölle

Hotell Riviera

Norrviken

Start

Boka turen här 

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Bokning och betalning sker direkt via formuläret nedan. Observera att denna turen genomförs vid ett minimum av 2 deltagare. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer! Denna cykelturen är aktiv 2 gånger under 2020, men om ni är intresserade av andra datum var god och kontakta oss.

Vi ställer höga krav på våra hotell och besöksmål för att säkerställa att alla rekommendationer gällande coronaviruset följs, detta för att minimera riskerna för våra resenärer.  Vi svarar jättegärna på era frågor. Välkommen att kontakta oss på: 

Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0768 – 13 19 68
Mail: info@thegreenguide.se

 

Önskas en kombination av rumstyper vänligen specificera detta i rutan 'meddelande'.
Välj det datum som ni vill påbörja turen. Turen varar i 2 dagar.
Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.