Gott & grönt längs Sundet 

Ta med dina vänner, företag eller förening på en riktigt härlig utflyktsdag med cykel längs Kattegattleden. Vi erbjuder er en dag där goda fika- och lunchstopp varvas med intressanta guidningar i parker, trädgårdar och hos lokala producenter samt avslutar med visning av vingården och vinprovning på Kullabergs Vingård. Ni får en unik dag med god samvaro, upplevelser, grön inspiration och kunskap samt med underbara lokalproducerade och goda smaker.

Vi samlas 09:00 utanför Elite Hotel Marina Plaza vid Helsingborgs C. Här träffar ni er guide och går igenom turen samt får era hyrcyklar, 24-växlade touring cyklar med cykelväskor. Vi cyklar utmed ett glittrande Öresund till vårt första stopp, morgonfika på Brödkultur. Den korta sträckan ned till Sofiero Slott & Slottsträdgård tar bara några minuter. Vi går till Blomstergatan, Vinhus och orangeri och pratar om Kronprinsessan Margaretas Sofiero. Efter lite förfriskningar på stående fot går turen vidare från Sofiero förbi mysiga byarna Domsten och Viken. Vi äter lunch i Viken.

Sedan cyklar vi vidare och passar på att stanna till på Kaptensgården Paul Jönska i Viken med sin vackra allmogeträdgård. Cykelleden går härefter mot Höganäs, här blir det glasstopp, och sedan mot Nyhamnsläge med det vackra Kullaberg som fond. Vi viker av vid Lerhamn och cyklar in i landet mot Arild för att besöka lokala producenter och gårdsbutiker innan vi avslutar vår dag på Kullabergs Vingård. Här har vinmakare Felix Årberg under de senaste åren förfinat gårdens produktion och tagit dem till flera Michelin restauranger och till Systembolaget. Vi får en guidad visning här där Felix berättar om sitt arbete och om gårdens ekologiska produktion samt provar några av gårdens fina viner.

Efter provningen kommer vår transport för att hämta oss och cyklarna och köra oss tillbaka till Helsingborg.

 

Total cykelsträcka; 35 km,

Start 9.00

Slut ca 17.30

Pris; 1495:-

Datum: 22 augusti, 5 september, 18 september och 26 september.

I priset ingår; 24-växlad hyrcykel, (elcykel mot tillägg) från vår samarbetspartner Travelshop, morgonfika med ostsmörgås, yoghurt/müsli, kaffe/te, entré till Sofiero Slott & Slottsträdgård, guidad visning på Sofiero, lunch, hemlagad glass, kaffe/te, vinprovning med oliver, ost, charkuterier, medföljande expertguide, transport Kullaberg -Helsingborg.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Läs våra resevillkor noga innan bokning.

Om ni har några frågor, vill boka ett större sällskap eller boka turen ett annat datum ta kontakt med oss via info@thegreenguide.se.

Boka här!

Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i ovan länk.