Sissinghurst & Chelsea Flower Show 

Res med oss i försommartid till England och upplev vackra trädgårdar samt blomsterfesten alla talar om, Chelsea Flower Show. Vi inleder resan med att besöka Sissinghurst, en trädgård som även den är världsberömd, och vars design av Vita Sackville West och innehåll inspirerat tusentals trädgårdsälskare. Ytterligare en trädgårdens grand old lady, Gertrude Jekyll, vars nyligen restaurerande skapelse Manor House Garden i Upton Grey ingår i vår tur. Vi besöker också Malvereys Garden i Basingstoke där trendskapande Mat Reese nyligen anlagt trädgård. Vår resa avslutas med en lång, härlig dag på Chelsea Flower Show där vi minglar med trädgårdskändisar och garden lovers och tar del av alla de senaste trenderna inom trädgårdskonsten. Vi bor i mysiga staden Tunbridge Wells, söder om London. Ciceron på er resa är trädgårdsförfattare Christina Högardh-Ihr.

Boka resan här.

Pris 
Från 14.495:- SEK

Reselängd 
5 dagar

Resmål
London, Storbritannien

Flyginfo 
Flyg ingår inte i priset men kontakta oss så hjälper vi er gärna att boka flyg.

Reseprogram

Måndag 20 maj

Flyg från Kastrup / Arlanda till London, Gatwick flygplats. Chaufför hämtar upp för avfärd till Tunbridge Wells och vårt hotell fyr-stjärniga hotell One Warwick Park i Tunbridge Wells. Gemensam middag på kvällen på vårt hotell.

Tisdag 21 maj

Förmiddagsbesök på Pashley Manor i Wadhurst, en klassisk, romantisk trädgård med vackra, tulpan, blomster och rosenrabatter. Här finns också ett härligt café, välkänt för sina goda lunchrätter gjorda på lokalt producerade råvaror.

Vi tillbringar en lång och härlig eftermiddag på Sissinghurst. Christina guidar er i trädgårdens alla rum och berättar om denna trädgårds speciella historia, om samarbetet och äktenskapet mellan trädgårdens skapare, Vita Sackville –West och Harold Nicholsson, om Vitas rosor och mycket annat. Afternoon tea i caféet på Sissinghurst. Fri kväll.

Onsdag 22 maj

Vi startar tidigt för att resa västerut mot staden Basingstoke och ett förmiddagsbesök på Manor House Garden i Upton Grey. Här designade Gertrude Jekyll en trädgård 1908 för ägaren Charles Holme, en ledande person inom Arts & Crafts-rörelsen. När nuvarande ägaren Rosamond Wallinger kom hit för 33 år sedan var trädgården en djungel, men som tur var inte förstörd av garageplatser i betong eller nya byggnader. Nu finns här en perfekt renoverad trädgård, helt enligt Gertrude Jekylls ritningar som vi kommer njuta av under förmiddagen.

Lunch i Basingstoke.

Under eftermiddagen besöker vi en trädgård som det talas mycket om i England just nu, Malverleys Garden, en nyligen uppbyggd trädgård på en gammal lantegendom. Huvudträdgårdsmästare Mat Reese har inspirerats av Christopher Lloyd, William Robinson och Vita Sackville West och designat en trädgård med stora blomsterhav, spektakulära formklippta idegranar och buxbom, en köksträdgård, en stubbträdgård med ormbunkar och växter för skugga, och mycket annat. Vi guidas av huvudträdgårdsmästare Mat Reese. Fri kväll.

Torsdag 23 maj

Vi checkar ut tidigt på morgonen för att komma i tid till blomstershowernas show. Här minglar vi hela dagen, samlas i champagnetältet på eftermiddagen för jordgubbar & bubbel, tar en sista runda på showen och åker därefter till vårt hotell för sista natten precis invid flygplatsen.

Fredag 24 maj

Hemresa.

Praktisk information

Resans pris; 14 495:- SEK

Enkelrumstillägg; 3495:- SEK

I resans pris ingår; 4 nätter i dubbelrum på fyrstjärniga hotell inkl frukost, 2 två-rätters middagar, te/kaffe, 1 Afternoon tea med scones, Bubbel & Jordgubbar på Chelsea Flower Show. Entréer till fyra trädgårdar och entrébiljett till Chelsea Flower Show. Alla transporter i England.

Flyg ingår ej i priset men kontakta oss så hjälper vi er gärna att boka flyg.

Observera att alla priser gäller nuvarande valutakurser och kan komma att ändras samt att minst 15 personer måste vara anmälda för att resan ska genomföras.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.  Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 14 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet. Vi är tacksamma för att ni läser igenom våra resevillkor

Boka resan här.

One Warwick Park, Hotel

Pashley Manor in Wadhurst

Sissinghurst

Manor House Garden in Upton Grey

Basingstoke

Malverleys Garden

Hotel at Gatwick Airport