Bath, England

Följ med oss på en härlig trädgårdsvecka till vackra Bath, en stad med koppling till Italien sedan lång tid tillbaka. Engelsmännen har länge haft en förkärlek till Italien vilket inte minst lämnar avtryck i arkitektur och trädgårdskonst. Man finner välklippta buxbomshäckar, inramade terrasser, kolonner och hus i italiensk stil över hela England. Vi besöker en av de mest omtalade, Iford Manor, men också Bowood, Heale House och Cliveden samt förstås de romerska baden i Bath. Vi kommer på denna resa också att besöka välkända Tania Compton i hennes privata trädgård, Spilsbury Farm och får en guidad tur i hennes paradis samt höra hur hon ser på trädgårdsdesign i England idag. Vi bor på hotell med promenadavstånd till restauranger och affärer. Er ciceron på resan är vår trädgårdsförfattare och rosexpert Christina Högardh-Ihr. 

Pris 
Från 15,900:- SEK

Datum
Juni i 2021

Reselängd 
5 dagar

Resmål
Bath, Somerset, Wiltshire Storbritannien

Flyginfo 
Flyg ingår inte i priset men kontakta oss så hjälper vi er gärna att boka flyg. 

Reseprogram

Dag 1,

Avresa från Kastrup till London där buss hämtar för att ta oss västerut. Bath är i dag en lockande stad med ståtlig arkitektur från 1700-talet. Avstånden är inte stora och det myllrar av affärer och restauranger. Vi får en fri eftermiddag efter incheckning på vårt mysiga Abbey Hotel för att utforska Bath. Besök gärna Fashion Museum, Jane Austen Center eller Royal Victoria Park, shoppa eller bara njut av den vackra staden. 15.30 träffas vi på omtalade the Pump Room för Afternoon Tea. Tesalongen ligger ovanpå de romerska baden och har varit en populär mötesplats i över tvåhundra år. Kändisar som Jane Austen och Mary Shelley har druckit te här. Nu är det vår tur!

På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

.

Dag 2

Efter en härlig bufféfrukost åker vi till gränsen Wiltshire/Somerset för att besöka en av Englands mest berömda trädgårdar Stourhead. Denna landskapspark skapades av bankiren Henry Hoare mellan 1745–1783 med inspiration från Vergilius klassiska diktverk Aneiden. En stor sjö anlades i mitten av parken och kring den byggdes antika miljöer upp i form av tempel, broar och planteringar. Var man än går i parken så speglas något vackert i sjön och idag, mer än tvåhundra år senare med förtätad växtlighet är det som en tavla. Byggnaden på Stourhead är i palladisk stil, man förflyttas till Italien. Vi får en guidad tur här och äter också lunch. Anläggningen förvaltas av National Trust och här finns både café, restaurang och museishop. På eftermiddagen besöker vi Bowood i Wiltshire. Här finner vi bl.a. en italiensk terrass där tunn, spetsig idegran får efterlikna cypresser och där landskapsarkitekten Arabella Lennox Boyd nyligen skapat nya, väldigt fina, buxbomsinramade planteringar.

Middag på egen hand i Bath. 

Dag 3

Vi åker tidigt på morgonen till Bradford-on-Avon för att tillbringa förmiddagen på Iford Manor, av många ansedd som den vackraste trädgården i hela England. Här skapade arkitekten och landskapsarkitekten Sir Harold Peto sitt hem och trädgård från 1899. Peto älskade Italien, han hade tidigare bott och arbetat på italienska och franska Rivieran. På Iford Manor anlade Peto bl.a. flera terrasser som leder bort från husets östra sida. Trappor leder till en oval näckrosdamm, utsökt, och en sluttande gräsmatta för vidare uppåt. Här byggdes ett lusthus och framför det står en mängd klassiska skulpturer och fragment av olika byggnadsverk som Peto samlat under sina resor. Här finns också en loggia med kolonner i rosa Veronamarmor som står längs huvudpromenaden som avslutas med utsikt mot en fruktträdgård. Iford Manor är så vackert och sköts idag minutiöst. Vi får en guidad tur här av ägarna samt förmiddagskaffe.

Efter lunch på lokal pub besöker vi Heal House, ytterligare en trädgård med design Harald Peto och med italienska inslag. Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till Bath och möjlighet att besöka Spa om man vill. Badanläggning i Bath skapades av romarna som år 41 e.Kr började bygga kring de varma källorna i staden. Bassänger, sällskapsrum och tempel åt de heta källornas gudinna Sulis är byggt i milt gul sandsten som bryts i ett stenbrott utanför staden. Nu finns ett nytt spa med vatten från de varma källorna som ger 1 000 kubikmeter om dagen, vattnet är 46 grader varmt och skimrar i grönt av olika mineraler. Det är idag en stor attraktion och man kan få många typer av spabehandlingar.

Fri middag på kvällen.

Dag 4

Vi gör ett exklusivt besök på Spilsbury Farm där vi får träffa ägarinnan Tania Compton, trädgårdsdesigner i ropet just nu i England. Tania har gjort flera uppmärksammade trädgårdar under de senaste åren bland annat den på Reddish House, som tidigare ägdes av kändisfotografen Cecil Beaton. I sin egen trädgård på Spilsbury farm har Tania skapat en högst personlig, vild trädgård där landskapet och naturen får ta stor plats. Trädgården är utsökt återgiven i Gardens Illustrated juni 2019. Vi får höra Tania berätta om sin trädgårdsfilosofi och möjlighet att ställa frågor om trädgårdsdesign i England idag. Eftermiddagen tillbringar vi i Reddish House & Garden.

Gemensam avslutningsmiddag i Bath. (ingår ej)

Dag 5

Frukost och utcheckning och avresa mot London. Vi stannar till i Buckinghamshire, ca en halv timmes resväg från Heathrow, och besöker Cliveden, berömd för sin italienska villa samt för sin fantastiska rosenträdgård. Den designades 1950 av arkitekten och trädgårdsdesignern Sir Geoffrey Jellicoe. Ägaren var på den tiden William Waldorf Astor. År 2000 genomgick trädgården en restaurering och idag triumferar en samling på 800 återblommande rosor här varav många är engelska Austinrosor. Olikt många rosenträdgårdar med gammaldags rosor pågår här en fantastisk blomning från juni ända till september.

Bath

Stourhead

Bowood

Iford Manor

Spilsbury Farm

Cliveden

Praktisk information

Resan pris; 15,900:-

I priset ingår 4 nätter i dubbelrum på 4* hotell inkl frukost, 1 middag, i lunch och Afternoon Tea på The Pump Room. Entréer till 7 trädgårdar, Alla transporter i England samt guide varje dag.

Flyg ingår ej i priset men kontakta oss så hjälper vi er gärna att boka flyg.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Observera att alla priser gäller nuvarande valutakurser och kan komma att ändras samt att minst 14 personer måste vara anmälda för att resan ska genomföras. Om resan inte skulle bli av, meddelar vi 7 dagar före resans avgång. Har ni några allergier, eller andra förhinder måste ni meddela oss detta. Den här resan är inte lämplig för personer med nedsatt rörlighet.

Fyll i era uppgifterna namn, adress, mail, etc, nedan och för att därefter få en bekräftelse av oss. Ring eller mejla oss angående gruppbokningar för över 5 personer!  Denna resa omfattas av avbeställningspolicy punkt 1-3 som utläses i våra resevillkor under rubriken “Ändrings- och avbeställningsregler”. Första anmälan till denna tur stängs 60 dagar före avresedatum, därefter öppnas en reservlistan för turen från vilken sen anmälan är möjlig och plats ges på turen vid avbokningar eller i mån av plats. Observera att denna resa inkluderar en anmälningsavgift som är en delbetalning av resans totala pris. Anmälningsavgiften om 2500:- SEK skickas via en separat faktura och skall vara oss tillhanda inom 5 dagar efter att bokningen är bekräftad via bokningsbekräftelse. Därefter skickar vi en faktura med slutbetalning.

Om ni har några frågor avseende anmälan är ni självklart välkomna att höra av er till oss!

Mobil: 0707 – 28 68 43 eller 0725 – 34 33 44
Mail: info@thegreenguide.se

 

 

Boka turen här 

 

Önskas en kombination av rumstyper vänligen specificera detta i rutan 'meddelande'.
Om ni är fler än 5 personer var god att kontakta oss så hjälper vi er med bokningen.
Var god att fyll i om ni har några specifika önskemål, allergier, matpreferenser eller dylikt.
Var god läs våra resevillkor & hur vi behandlar era personuppgifter i nedan länk.