Dagsutflykter

Dags att byta ut en alldeles vanlig dag mot en grön dag! Vi tar dig med till naturen, trädgårdar, parker, blomstershower eller härliga gröna caféer och gårdsbutiker runt om i Öresundsregionen. Med oss får du upplevelser, inspiration och kunskap. Du möter människor med samma intresse som du och får massor av härliga minnen att ta med dig hem.

Rosendrömmar, 3 Juli 

Vi besöker Axelvold säteri, ett äkta skånskt gods med lantbruk och en underbar rosenträdgård från förra seklet nära Kågeröd i Mitt Skåne. Ytterligare en rosendröm väntar i Falsterbo, där vi besöker designern David Carlssons romantiska sekelskiftesträdgård med en stor samling av Austinrosor. Läs mer.

Blixen, Wibroe & Esther, 4 Juli

I Karen Blixens vackra hem Rungstedlund söder om Helsingör hittar man minnen från hennes afrikanska kaffefarm och utsökta blomsterarrangemang. Inte långt därifrån finner vi en imponerande fransk barockträdgård skapad för fyrtio år sedan av reklamikonen Peter Wibroe. I Esthers Have doftar hundratals lavendelrundlar i en stilla och vacker lantmiljö utanför Hilleröd. Detta blir en guldkantad dag med besök i tre helt unika miljöer. Läs mer.

Workshop i Hilleröd, 6 juli

Följ med på en härlig utflykt till Danmark en dag i sommar! Vi besöker Esther Geneser som har byggt upp en 38 000 m2 stor trädgård utanför Hilleröd på Nordsjälland, med inspiration från Provence och Medelhavsträdgården. Läs mer.

Goda Skåne, 30 Augusti

Heldag i Bjäre- och Kullabygden med besök hos bland andra grönsaksodlare, fruktodlare, osttillverkare och djuruppfödare. Lunch och smaka-på upplevelser under dagen och avslutning med vinprovning av skånska viner på Arilds Vingård. Läs mer.

Champagneslottet

Champagne, äpplen och en ljuvlig promenad på Backaleden i Brösarps backar! Vi avslutar sommarsäsongen med en lyxig utflykt till Österlen och övernattning på Kronovalls Vinslott. Här njuter vi av det vackra landskapet, fantastisk mat och provsmakar både champagne och äpplemust. Läs mer.