Besöksmål

Välkommen till våra utvalda besöksmål i Öresundsregionen. Här följer en presentation av trädgårdar & naturdestinationer som ingår i våra paketresor och dagsutflykter. Vi samarbetar med restauranger, hotell, caféer, gårdsbutiker och lokala mat & dryckesproducenter där ekologi och hållbarhet är hjärtefrågor.

Parker & Trädgårdar          Hotell         Restauranger & kaféer och gårdsbutiker

Parker & Trädgårdar

Sofiero Slott & Slottsträdgård

Sofiero Slott i Helsingborg utnämndes 2010 till Europas vackraste park. Parken skapades av det kungliga paret kronprinsessan Margareta och kronprins Gustav, senare Kung Gustav VI Adolf, år 1905-1920.

 

Fredriksdal Museer & Trädgårdar

Fredriksdal Museer & Trädgårdar ligger mitt i Helsingborg. Här kan man uppleva det gamla Skånska lantlivet på friluftsmuseet med dess gröna fält, djur och fruktträdgårdar.

 

Krapperup Slott

Krapperup är ett ståtligt renässans slott med en vacker och unik landskapspark med gamla träd, dammar, ringlande åar, rododendron och en underbar rosträdgård.

Norrvikens Trädgårdar

Norrviken Trädgård i Båstad skapades 1906 av den svenska landskapsarkitekten Rudolf Abelin.

 

Alnarp Slott & Park

För de som är intresserade av botanik är den här underbara parken från 1800-talet av speciellt intresse. Herrgården byggdes 1858 för Alnarps lantbruksinstitut och här har Sveriges Lantbruksuniversitet sitt huvudsäte.

 

Paul Jönska Gården

Paul Jönska gården i Viken är en sjökaptens hem & trädgård från 1800-talet med en återställd och välskött trädgård.

 

Karen Blixen Museum

Karen Blixen hade en stor passion för trädgårdar och blommor. Hon gjorde flertalet extraordinära blomarrangemang i sitt hem Rungstedlund som ligger i Danmark söder om Helsingör.

 

Skarhults Slott

Skarhult Slott i Eslöv är ett renässans slott som har en lång och spännande historia som nyligen har varit med i flera utställningar och böcker. Här finns en vacker park för promenader i och ett trevligt café.

 

Citadellets kolonier i Landskrona


Citadellkolonierna & Rothoffs koloni och trädgårdsmuseum i Landskrona är en av Sveriges äldsta koloniområde.

 

Lunds Botaniska Trädgård

Lunds botaniska trädgård ligger mitt i centrala Lund och här hittar du över 7000 olika sorters växter. Du finner även flera rofyllda platser och bänkar där du kan sitta och hitta inspiration.

 

Slottsträdgården i Malmö

Slottsträdgården i Malmö ligger nära Malmö Slott och Malmö Museum.

 

Solhem Trädgård

Solhem trädgård är en av våra gömda juveler bland våra utvalda trädgårdar. Den ligger mellan Helsingborg och Ängelholm där ägarna fann sitt paradis för 40 år sedan.

 

Furutorp Trädgård

Den här underbara lantliga trädgården utanför Ängelholm ger dig en massa inspiration och härliga, rofyllda ögonblick.

Sylvias Trädgård

Nära Kullaberg med en helt fantastisk utsikt över berg och hav har Sylvia Wihlborg byggt sin rosträdgård.

Boäng Köksträdgård

I Anette Nilssons fantastiska trädgård odlas det alla grönsaker du visste fanns och några till.

 

Hovdala Slott

Hovdala slott, i norra Skåne, har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talets orostider i gränslandet Sverige – Danmark.

 

David Carlsons Rosenträdgård

I den fina lilla badorten Falsterbo, nästan så långt söderut i Sverige man kan komma, har David Carlson sin rosenträdgård. Den döljer sig bakom häckar intill ett sekelskifteshus och det är som en dröm att komma in där.

 

Lottie Hermansson trädgård

På en gammal gård utanför Ängelholm har ägarinnan skapat en grön, härlig oas med många gröna rum, avskilda från varandra. Öppet lördag och söndagar.

 

Esthers Have

Esther Geneser har gjort sig känd för sina vackra och personliga blomsterarrangemang. Hon skapar och säljer blommor & inredning i sin butik och har också populära workshops. 

Peter Wibroes trädgård

Peter Wibroe har skapat sitt ”chateau” samt sin unika barockträdgård under 45 år i Holte norr om Köpenhamn. Peter Wibroe är son till bryggerikungen Ulrich Christian Wibroe och själv arbetade han tidigare med reklam.

 

Hotell

Elite Hotel Mollberg

Elite Hotel Mollberg i vacker 1800 – tals byggnad mitt på Stortorget i Helsingborg inger både en känsla av flärd och ombonad.

 

Elite Hotel Marina Plaza

När du checkar in på Elite Hotel Marina Plaza i sommarstaden Helsingborg befinner du dig precis intill Öresund samt även direkt ansluten till Helsingborgs tågstation.

 

Höörs Gästgiveri

Mitt i absoluta hjärtat av Skåne ligger byn Höör med sköna omgivningar av skånsk vild natur, odlingsmark och beteshagar.

 

Restauranger & kaféer och gårdsbutiker

Fredriksdals Trädgårdskafé

Kaféet ligger i en gammal charmig byggnad bredvid Fredriksdals Herrgård. Här serveras dagligen lunch och smörgåsar.

 

Sofiero Slottsrestaurang

På Sofiero Slott i Helsingborg hittar du på den andra våningen i slottet en elegant gourmet resturang. På glasverandan finns där ett mysigt café med lätta luncher och bakverk och en underbar utsikt över Öresund.

 

Englamust

Låt oss presentera ett familjeägt företag där smakrika, svenska äpplen förvandlas till utsökt äpplemust. Familjen Englund startade sin produktion 2011 då en av deras söner upptäckte en övergiven äppelodling nära Båstad.

 

 

Flora Linnea Rosplantskola & Butik

Det här är en affär för alla er som älskar rosor! Över 800 olika sorter av rosor finns samlade här precis bredvid Fredriksdals Museum & Trädgård i Helsingborg.

 

Löddeköpinge Plantskola

Detta är en speciell och charmig plantskola och butik startad av trädgårdsdesignern Heidi Palmgren, omringad av de skånska fälten och vackra träd mellan Landskrona och Lund.

 

 

Arilds Vingård

Mitt i Kullabygden hittar vi Arilds vingård i en härlig atmosfär. Här kan du njuta av vinprovning, vinfälten eller njuta av deras mat på restaurangen.

 

Mamsellen & Matverksta‘n

Mamsellen har varit operasångerska och krögare. Idag driver hon kafé på Hedentorps Plantskola där hon trallar, bakar och kokar marmelader, serverar lätta luncher och hembakade kakor.

 

Tirups Örtträdgård

En känd örtspeciallist i Sverige skapade denna härliga trädgård i Staffanstorp för 30 år sedan, och idag finner ni en otrolig mängd av olika örter här!

Bäckdalens Handelsträdgård

I det vackra landskapet vid Hovs Hallar i norra Skåne finner ni Bäckdalen där ägarna odlar örter och tomater sedan många år tillbaka.

 

Flickorna Lundgren, Skäret

Här finner ni ett helt underbart kafé, inrett i gammaldags stil som passar perfekt till dess historiska miljö. Här kan ni njuta av utsökta bakverk och kaffe i kopparmuggar. Ligger mitt i hjärtat av Kullabygden.

 

Ådala Gård

Mitt i Skånes hjärta i en underbar bokskog hittar du detta mysiga mejeri.

 

La Maison Francaise

La Maison Francaise är en bit av Frankrike i Kullabygden. I en gammal gård har Helen och Laurent Laffont sin bistro & café.

 

Hedentorps Plantskola

I utkanten av Ängelholm hittar du denna fina plantskola och trädgårdsbutik med ett noga utvalt sortiment av växter som perenner, rosor, rododendron, fruktträd, bambu och stora solitärer av vedartade växter.